«Нафтогаз» відписав норвезьким юристам ще 3 мільйони євро на суд з «Газпромом»
06.03.2015   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 27 лютого уклало угоду з компанією «Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA» (Норвегія) на юридичні послуги вартістю 2,74 млн євро (70,39 млн грн. за актуальним курсом НБУ). Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між «Нафтогазом» та «Газпромом», котрі подали до Стокгольмського арбітражного суду зустрічні позови у зв’язку з суперечкою про ціну на постачання газу, наразі справи об’єднані в одне провадження.

Норвезька компанія представляє інтереси України в цій справі з минулого року: тоді з нею уклали угоду на €1,3 млн, нинішній договір є подовженням минулорічного контракту.

Нагадаємо, перший тендер на ці послуги також проводили за неконкурентною процедурою, чому для представництва України в арбітражі було обрано саме «Wikborg», тоді не пояснювали. За словами голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва, компанія мала успішний досвід вирішення судових суперечок з Газпромом. При цьому на сайті «Wikborg, Rein&Co» за пошуковим запитом «gazprom» не було жодного результату.