Партнер «ударівця» відсудив 2,4 гектара в лісництві на Київщині для свого рибгоспу
04.03.2015   //  

Господарський суд м.Києва залишив у користуванні ТОВ «Рибгосп «Алфей» лісову ділянку площею 2,4 га на території Переяславського лісництва. Про це йдеться в рішенні суду від 20 січня.

Фірма отримала ділянку для користування у вересні 2011 р. для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей за договором з ДП «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство». Строк користування ділянкою складає 49 років.

Позов про розірвання договору надійшов від Переяслав-Хмельницького прокурора Київської області. Прокурор мотивував позов тим, що з 2011 року «Рибгосп «Алфей» не сплачує за користування ділянкою, а, отже, порушує умови договору.

Зі свого боку, «Рибгосп «Алфей» претензії заперечив. Відповідач послався на умови договору, за яким плата за користування лісовою ділянкою здійснюється після прийняття Київською обласною радою рішення про встановлення її розміру. Про існування даного рішення Київської облради (прийняте в серпні 2011 р.) він дізнався тільки в липні 2014 р., коли отримав лист від лісгоспу. Вказану заборгованість «Рибгосп «Алфей» повністю погасив, заплативши також штрафні санкції за прострочення.

Власником «Рибгоспу «Алфей» є Сергій Боярчуков, а директором Андрій Медвідь.

Сергій Боярчуков відомий як партнер Сергія Алєксєєва, народного депутата від Блоку Петра Порошенка. Разом вони створили юридичну компанію «Алєксєєв, Боярчуков і партнери».

У Верховній Раді Сергій Алєксєєв є заступником Комітету з питань правової політики і правосуддя. Також Алєксєєв очолює Кіровоградську обласну організацію партії «УДАР» Віталія Кличка.