Екс-керівник «Укрмедпостачу» розіграв з товаришами 46 мільйонів на діаліз для одеситів
03.03.2015   //  

КУ «Одеська обласна клінічна лікарня» 24 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Діавіта» на постачання ліків на загальну суму 45,81 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено розчини для перитонеального діалізу, ціни на окремі типи розчинів на «ВДЗ» не оприлюднені:

  • із вмістом глюкози в мішках (контейнерах) 2000 мл (170 220 шт),
  • тривалої дії (без вмісту глюкози) в мішках(контейнерах) 2000 мл (5 000 шт),
  • із вмістом амінокислот (без вмісту глюкози) в мішках (контейнерах) 2000 мл (3 000 шт)

Фірму «Діавіта» заснував у червні минулого року Сергій Ледін, колишній замдиректора держпідприємства «Укрмедпостач». Вигравати тендери компанія почала в жовтні, загалом за ці чотири місяці отримала замовлень на 119,61 млн. грн.

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах було ТОВ «Лінк-Медитал» Олексія та Миколи Баришевських. Останній до 2010 року був співвласником ТОВ «Бакмед», правління якого раніше очолював Сергій Ледін, згодом його на цій посаді замінив Дмитро Сергійович Ледін.

«Діавіта» з «Лінк-Медитал» вже не перший раз розігрують тендери. У листопаді минулого року вони були єдиними конкурентами на аналогічному тендері «Обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала» (Харків) вартістю 15 млн грн., місяць тому – на тендері Львівської обласної клінічної лікарні вартістю 22 млн грн. та Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу КМДА вартістю 7 млн грн.