Окупанти залишили Ахметову стрілочний завод в Криму, на якому «Укрзалізниця» скуповується на сотні мільйонів
01.03.2015   //  

Самопроголошена влада Криму вирішила не націоналізувати «Керченський стрілочний завод» Ріната Ахметова, повідомляють «Ведомости».

Як розповів так званий голова уряду Криму Сергій Аксьонов, «власники вийшли на контакт, вживають заходів, виплачують зарплату, перереєструвалися на російському законодавчому полі».

За його інформацією, поки вони зареєструвалися в Краснодарі, але переведуть реєстрацію на територію Криму та будуть платити податки вже там. Проект рішення про націоналізацію майна Керченського стрілочного заводу був розміщений на офіційному сайті парламенту Криму, але на засіданні 27 лютого це питання не розглядалося.

ТОВ «Керченський стрілочний завод» регулярно отримує підряди «Укрзалізниці» на постачання стрілочних переводів. У 2013 році залізничники замовили фірмі Ахметова устаткування на 47,24 млн грн.

У 2014 році після окупації Криму це підприємство напряму не отримувало держпідрядів в Україні. Однак підряди на постачання стрілочних переводів тоді почало отримувати ТОВ «Трансінвест холдінг» Ахметова – за рік на 210,60 млн грн. За даними групи СКМ, в склад компанії «Трансінвест холдінг» входять «Керченський стрілочний завод» і «Донбаське транспортно-промислове підприємство», тобто обидва заводи знаходяться на окупованій території.