Конкурси по відбору нових директорів «Укрзалізниці» і аеропортів заблокував менеджер Коломойського
01.03.2015   //  

Міністерство інфраструктури має зупинити конкурси на обрання керівників ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького та «Укрзалізниці». Відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд 20 лютого.

Суддя Денис Власенко видав відповідну ухвалу за позовом Кирила Звонарьова. За даними, позивач у 2003-2008 роках працював замгендиректора авіакомпанії «Аеросвіт» з групи Ігоря Коломойського. Згодом він працював у фірмі «ФінАвіа», яка займалась фінансовими питанням в Українській авіаційній групі, в яку входили фірми Коломойського.

У жовтні Звонарьов став в.о. замдиректора по економіці та фінансам аеропорту «Бориспіль». Але не потрапив до списку претендентів на посаду директора.

За словами Романа Бондаря, керуючого партнера компанії Talent Advisors, яка проводить відбір, Звонарев не потрапив в список тому що не відповідав деяким критеріям. А саме: управлінської зрілості та управління змінами. «У нас були більш досвідчені кандидати, включаючи експатів, які управляли аеропортами, як генеральні директори», – сказав Бондар «Хабсу».

Нагадаємо, наступного тижня вже мало відбутись оголошення переможця конкурсу по «Укрзалізниці». За «Борисполю» і «Львову» з 250 подали свої резюме кандидатів був сформований шорт-лист з двадцяти чоловік, які пройшли співбесіду у заступника міністра інфраструктури. Наступний етап: співбесіда у міністра і подача трьох-п’яти кандидатур на розгляд комісії. Оприлюднити цей список також планували наступного тижня.