Одеські бізнесмени мають повернути державі 18 га біля моря, за оренду яких не платять третій рік
28.02.2015   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Прем’єр-Строй-Інвест» повернути Миколаївській облдержадміністрації земельну ділянку площею 18,62 га, розташовану за межами с. Чорноморка Очаківського району. Про це свідчить рішення Господарського суду Миколаївської області від 3 лютого.

У 2007 році Очаківська райдержадміністрація передала ТОВ «Прем’єр-Строй-Інвест» в оренду на 25 років ділянку площею 18,62 га для будівництва протиерозійних, протизсувних, протиселевих споруд та під будівництво та розміщення рекреаційного комплексу.

Річна орендна плата на 2007-2009 рр. була встановлена у розмірі 47 тис грн за кожен рік користування (6% від нормативної грошової оцінки ділянки). Протягом 2010-2014 рр. – 78 тис грн (10% від нормативної оцінки). Протягом 2015-2031 рр. – 93 тис грн (12% від нормативної оцінки).

Однак з червня 2012 року фірма орендну плату не платить. Суд визнав, що це є істотним порушення умов договору. Він розірвав договір оренди і зобов’язав фірму повернути землю рекреаційного призначення в розпорядження ОДА. Земельна ділянка вільна від забудови.

Позов до суду подав очаківський міжрайонний прокурор в інтересах Миколаївської ОДА і Очаківської РДА.

Засновниками ТОВ «Прем’єр-Строй-Інвест» є одеські бізнесмени Вячеслав Міхайлуце і Дмитро Шкрабов. Директором фірми є Михайло Лисак.

Нещодавно суд зобов’язав ТОВ «Північне Причорномор’я», засновниками якого є Шкрабов і батько Вячеслава Міхайлуце, повернути державі 7,29 га, що знаходяться на березі р. Дністер у Білгород-Дністровському районі Одеської області. На цій ділянці замість човнової станції набудували котеджі.