Ахметов витратить 7 мільйонів на обладнання для ТЕС в Кураховому, яке обстрілюють терористи ДНР
26.02.2015   //  

ТОВ «ДТЕК Східенерго» 18 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Електроналадка» на впровадження станційної системи управління енергоблоку ст.№9 на Курахівській ТЕС. Вартість угоди склала 6,92 млн грн. Про це повідомляться у «Віснику державних закупівель».

До червня поточного року на ТЕС має бути впроваджена автоматизація діяльності: система управління призначена для керування виробництвом електроенергії, а також для відображення виробничих величин /даних і подальшої передачі їх на інформаційні, технічні, диспетчерські центри.

ТОВ «Електроналадка» на 99% належить нідерландській компанії «ДТЕК Холдінгз Б.В.» Ріната Ахметова. «Електроналадка» регулярно виграє тендери в системі ДТЕК, за останні сім років вона отримала замовлень на 8,29 млрд грн.

Єдиним допущеним конкурентом було Дочірнє підприємство «Чехпол Енерджи» ТОВ «Руміс інвестментс лімітед», материнська фірма заведена на однойменну кіпрську компанію.

Нагадаємо, Курахове знаходиться на території, яку наразі контролюють українські військові, однак місто – у списку гарячих точок АТО, оскільки його обстрілюють бойовики ДНР. Тиждень тому Курахове обстріляли з Градів.