«Механіка» не змогла довести, що «Укрзалізпостач» підлаштував під Дубневичів тендер на 160 мільйонів
25.02.2015   //  

ТОВ «АТ Механіка» не вдалося скасувати закупівлю запчастин залізницею, бо фірма не змогла довести, що ДП «Укрзалізничпостач» штучно створило такі умови, за яких «Механіка» не потрапила на тендер. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 4 лютого.

27 травня 2014 року у «Віснику держзакупівель» була оприлюднена інформація про проведення закупівлі «Укрзалізничпостачем» по трьох лотах (формові гумово-технічні вироби).

24 червня голова комітету конкурсних торгів вніс зміни до документації торгів, збільшивши кількість лотів до семи. Додатково «Укрзалізничпостач» захотів купити скріплення типу КПП, ізолюючі втулки і гумові прокладки. При цьому код класифікації до п’ятого знаку і найменування предмету закупівлі залишилися незмінними, хоча частина доданих виробів була не гумовими, а металевими.

2 липня відбулося розкриття пропозицій 12 учасників, які подалися на тендер. Закупівлі по перших трьох лотах, які були оголошені у травні, не відбулися: на два лоти не було подано жодної пропозиції, а по одному лоту усі пропозиції були відхилені. Разом з тим оголошені у червні три лоти на загальну суму 166,84 млн грн виграло ТОВ «Експозиція» і ще один лот на суму 2,72 млн грн дістався ТОВ «Інтер-ГТВ».

Фірма «Механіка» стверджує, що її товар є дешевшим, ніж у «Експозиції». У «Механіці» впевнені, що зміни до тендеру «вносилися спрямовано під певне підприємство». Адже спочатку було оголошено про закупівлю лише гумових виробів, а потім предмет було різко змінено.

Суд вимоги «Механіки» не задовольнив. Він вказав, що «Укрзалізничпостач» розмістив дані про внесені зміни у «Віснику держзакупівель», де всі потенційні учасники ознайомлюються із умовами проведення торгів. І розкриття пропозицій відбулося через сім днів після внесення змін, як це передбачено законодавством. За ці сім днів «Механіка» мала право подати свою пропозицію. Суд також зауважив, що будь-яких обмежень щодо кількості та змісту змін, які можуть вноситися замовником до документації конкурсних торгів, законом «Про здійснення державних закупівель» не передбачено.

Суд нагадує, що при визначенні предмету закупівлі замовник вказує категорію товару і у дужках його конкретну назву.

«Укрзалізничпостач» у травні в оголошенні вказав код предмету закупівлі (30.20.4) та назву: «частини залізничних локомотивів, трамвайних моторних вагонів і рухомого складу; кріплення та арматура і їхні частини; механічне устаткування для керування рухом (формові гумово-технічні вироби до рухомого складу)». А у червні, коли держпідприємство збільшило кількість лотів, назва і код предмету закупівлі залишилися тими самими. Як вказує суд, додані лоти відносяться до тієї ж категорії (30.20.4), що і першопочаткові три лоти.

Мажоритарним засновником київського ТОВ «АТ Механіка» є Олексій Іванівський (77,95%).

Засновником ТОВ «Експозиція» значиться Андрій Бохенок, а директором – Михайло Врублевський. Фірма «Експозиція» зареєстрована у Львівській області, у м. Городок на вул. Комарнівська, 66. Тут же прописана фірма «Квадрохім», співвласницями якої є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича. Брати Дубневичі є народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка».

Тендерний комітет «Укрзалізничпостачу» минулого року і зараз очолює Кравчук Р.В.