Комбінат, відібраний Коломойським у Фірташа, замовив у офшорів перевезень на чверть мільярда
24.02.2015   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 10-12 лютого уклала угоди на надання транспортних послуг на суму 355,71 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більша частина цієї суми маже 270 млн грн. дістанеться ТОВ «Юнітранс Оператор» за перевезення сухих безпечних вантажів (насипом) у хопрах-цементовозах залізничним транспортом по території України та країн СНД – 553 500 тонн, а також сухих безпечних вантажів (насипом) залізницею у критих вагонах по території та за межами України (у міжнародному напрямку) – 10 000 тонн.

Фірму «Юнітранс Оператор» у 2009 році заснували киянин Віктор Довгич і Ярослав Безверхий із м.Вишневе Київської області. Сьогодні власниками «Юнітранс Оператор» значаться латвійські компанії «Куміліте Інтернаціонал Шпедіціон» і «РВ Транс», а також «Стіл Продактс Лімітед» (Сполучене королівство). Директором є Олександр Шпак.

«Стіл Продактс Лімітед» оформлена на кіпрську компанію «Interstatus Limited» і громадянку Кіпру – Елену Андреу.

Латвійська компанія «Куміліте Інтернаціонал Шпедіціон» з кінця січня цього року зареєстрована на дві кіпрські компанії «Fusilero Enterprises Limited і «Neblina Holdings Limited».

Друга Латвійська компанія «РВ Транс» заведена на віргінський офшор «Delacon Systems Ltd» і «Wargrave Trading LLP» (Cполучене королівство). Остання у свою чергу належить офшорам «Krontex Services Ltd» (Беліз) і «Nostrex Services Ltd» (Домініканська республіка).

ТОВ «Арена Марин» отримає 54,40 млн грн. за перевезення інтермодальних контейнерів із сухим безпечним вантажем суднами-контейнеровозами до країн Азії, Західної Європи, Північної Африки, Америки – 30 000 тонн.

Компанію «Арена Марин» заснувала в Одесі Лариса Сердечна. Згодом фірму переоформили на Олександра Кулика, який до того значився директором.

Ще 27 млн грн. заплатять ТОВ «Укрінтерекспедиція» за перевезення насипної продукції у м’яких контейнерах разових «Біг-бегах» дорожніми транспортними засобами до країн ЄС – 15000 тонн, а також перевезення насипної продукції у м’яких контейнерах дорожніми транспортними засобами до країн митного Союзу (Білорусь, Казахстан, Росія) – 11 000 тонн.

«Укрінтерекспедиція» належить киянам Євгену Павленку, Олені Отовчиць, Олегу Павленку, Марині Литвин, а також Михайлу Ковальчуку з м Ірпінь Київської області.

Нагадаємо, що у 2014 році «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» був відібраний державою у групи Дмитра Фірташа і після того потрапив під контроль групи «Приват» Ігоря Коломойського.