Суд визнав право власника заправок «ОККО» на забудову частини скверу у Миколаєві
19.02.2015   //  

Суд визнав за ТОВ «Світ здоров’я» право оренди земельної ділянки площею 0,76 га, що знаходиться по пр. Жовтневому ріг вул. Шури Кобера у Миколаєві. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 12 лютого.

Цю ділянку ТОВ «Світ здоров’я» отримало в оренду наприкінці 2005 року для будівництва спортивно-оздоровчого центру. У подальшому строк оренди було продовжено до 30.01.2015.

Та 25.04.2014 Миколаївська міськрада зупинила рішення про продовження строку оренди ділянки. Прийняття цього рішення вона мотивувала численними зверненнями депутата міської ради Сергія Чернова, працівників ДП «НВКГ «Зоря»-«Машпроект» та жителів багатоповерхових будинків по пров. Кобера. Сергій Чернов є директором з персоналу «Зорі»-«Машпроекту».

Суди перших двох інстанцій задовольнили позов ТОВ «Світ здоров’я» і скасували рішення міськради, визнавши за фірмою право оренди ділянки.

За даними місцевих ЗМІ, передані в оренду 0,76 га – це частина скверу. Місцеві жителі неодноразово проводили акції проти забудови. Вони підозрюють, що замість спорткомплексу на цьому місці хочуть побудувати АЗС. Люди наголошують, що неподалік у них вже є спорткомплекс, що перебуває на балансі держпідприємства «Зоря»-«Машпроект».

Засновниками львівського ТОВ «Світ здоров’я» є ПАТ «Концерн Галнафтогаз» Віталія Антонова і ТОВ «ВТП Лангора», основним власником якого є той же Концерн «Галнафтогаз».

Концерн «Галнафтогаз» є оператором мережі автозаправних комплексів «ОККО».