Рідна фірма Порошенка починає постачати «Київпастрансу» тролейбуси по тендеру трирічної давності
19.02.2015   //  

Упродовж кількох місяців КП «Київпастранс» отримає 15 тролейбусів за контрактом із ПАТ «АК «Богдан Моторс». Про це 17 лютого повідомила прес-служба КМДА.

Йдеться про тролейбуси типу Т 90110 надвеликої місткості. До кінця лютого «Київпастранс» отримає перші 5, у березні передадуть решту 10. Загалом же до кінця поточного року заплановано отримати 66 тролейбусів.

За словами гендиректора «Київпастрансу» Сергія Майзела, частину нового складу пустять на старі маршрути, частину – на нові лінії.

Закупівля транспорту фінансується відповідно до кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Компанія «Богдан Моторс» належить Олегу Свинарчуку, раніше співвласником був Петро Порошенка. Свинарчук очолював штаб Порошенка на Черкащині під час президентських виборів. Нещодавно Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері), а в серпні президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України.

Тендер на постачання 77 тролейбусів «Богдан Моторс» виграв ще у 2012 р., тоді їх також планували брати за кредитні кошти, однак фінансування не надійшло й транспорт так і не закупили. У 2013 р. Київрада знову дозволила «Київпастрансу» залучити кредит на суму 284,9 млн гривень для закупівлі цих же тролейбусів за пролонгованим договором з «Богданом».

На вказані торги у 2012 р. подавалися четверо учасників: ДП«Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», ТОВ «Торговельно – фінансова компанія «ЛАЗ», ТОВ «Львівські автобусні заводи», а також криворізьке ТОВ «МТЗ».

До участі були допущені перші три, при чому двоє з них – із групи компаній ЛАЗ Ігоря Чуркіна.