Продивус і брат екс-зятя Ющенка намагаються взяти під контроль «Укрбурштин»
18.02.2015   //  

ТОВ «Газ-волинь» і ТОВ «УМБ Фінанс» намагаються встановити контроль над Дочірнім підприємством «Укрбурштин» Державної акціонерної компанії «Поліметали». Про це пише Дмитро Бондар на сайті видання «Четверта влада».

«Укрбурштин» перебуває у стані банкрутства з 2003 року. У 2005-му підприємство перейшло у стан санації.

9 лютого цього року відбулася зустріч ради кредиторів. Журналістів на це засідання не пустили.

Директор ДП «Укрбурштин» Павло Ніколаєнко розповів виданню, що кредитори відхилили пропозицію держпідприємства по поверненню боргу.

У свою чергу депутат Рівненської облради Степан Молчан повідомив, що фірми «Газ-Волинь» і «УМБ Фінанс», у яких зосереджено 50,3% боргу держпідприємства, на засіданні прийняли рішення виключити із ради п’ятьох інших кредиторів, серед яких Державна фіскальна служба, Рівненський обласний центр зайнятості та інші. Як вказує журналіст, виключення інших кредиторів з ради дає фірмам змогу керувати санацією у своїх інтересах.

За словами Ніколаєнка, ДП «Укрбурштин» привабливе тим, що має право на розвідку бурштинових родовищ, отримати які непросто.

06 burch

Керівником ТОВ «УМБ Фінанс» є Олексій Козловський,а засновником – ТОВ «Будівельне управління механізації», засновниками якого є Дмитро Годованюк і Сергій Воловик.

Козловський є заступником голови правління ПАТ «Мостобуд» Володимира Продивуса. У свою чергу Годованюк очолює Управління механізації «Мостобуду», а Воловик у 2005-2011 р.р. очолював дочірнє підприємство «Мостобуду» – ТОВ «Київмостобуд». Київська прописка «УМБ Фінансу» співпадає із адресою «Київмостобуду».

Засновниками рівненського ТОВ «Газ-Волинь» є Наталія Мартинюк, компанії «Гулбренд Венчурз Ес.Йс.» (Сейшели) і «Лафоремо Лімітед» (Кіпр), а також нещодавно засуджений за неумисне вбивство рівненський бізнесмен Юрій Мірков.

Двоюрідним братом Міркова є бізнесмен, екс-зять президента Віктора Ющенка Олексій Хахльов, який нещодавно очолив Рівненську обласну федерацію футболу. За словами Хахльова, Продивус є його товаришем. «В мене з ним давні приятельські стосунки, яким вже більше десяти років… бізнесових інтересів в мене з ним немає», – заявив він.

Нагадаємо, у 2014 році Продивус брав активну участь у конфліктах, пов’язаних з нелегальним видобутком бурштину у Рівненській області.