У Захарченка знайшлася квартира в елітному комплексі на Печерську ціною 26 мільйонів
16.02.2015   //  
Будинок з квартирою Захарченка (в центрі)

Будинок з квартирою Захарченка (в центрі)

Нідерландська компанія «Stichting administratiekantoor LVV», на яку офіційно оформлений маєток екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, також записана власником квартири в елітному житловому комплексі на Печерську. Про це стало відомо з переліку власників житла у цьому комплексі, опублікованому проектом «ГарнаХата».

Йдеться про комплекс «Новопечерські Липки» по вул. Драгомирова 12, поблизу м. Дружби Народів.

Згідно з даними Реєстру прав на нерухоме майно, у цьому комплексі на «Stichting administratiekantoor LVV» оформлене помешкання загальною площею 255 кв.м.

захар драгомирова 1 захар драгомирова 2

Ціна квадратного метру в «Новопечерських Липках» варіюється від 38 до 65 тис грн. Таким чином квартира аналогічної площі «під ремонт» може коштувати близько 17 млн грн. Окрім того, за інформацією агентств нерухомості, помешкання ідентичної площі в цьому домі наразі продають за 1 млн дол., що за актуальним курсом НБУ складає 25,91 млн грн.

захар драгомирова фото 2 захар драгомирова карта

Нідерландський «Stichting administratiekantoor LVV» («Фонд Адміністративне Бюро LVV») став власником квартири у квітні 2012 р., по договору купівлі-продажу. Управителем нерухомості записана дочірня фірма фонду – «Стак ЛВВ» (заснована влітку 2013 р., директор Ольга Пустова).

Нагадаємо, на «Stichting» і «Стак» також оформлені відповідно власність та управління маєтоком Захарченка в селі Романкові (на фото нижче). Право управління нерухомим майном на квартиру оформили 4 листопада 2013 р., на будинок – 7 грудня.

романків

Даних про обтяження (арешт) та заборону відчуження майна немає у витягах на жоден з об’єктів – ні на квартиру, ні на будинок.

Нагадаємо, Віталій Захарченко був оголошений у міжнародний розшук ще в лютому 2014 р.

Минулого року «Наші Гроші» уже писали про фірму «Stichting administratiekantoor LVV» в контексті бізнес-інтересів Віталія Захарченка.

Саме ця компанія була і досі лишається співвласником ЗАТ «Гірничо-рудні технології», яке у свою чергу було і є співвласником ПАТ «Мармуровий кар’єр «Трибушани», при цьому однойменна торгову марку Захарченко оформив на самого себе.

До голландців «Гірничо-рудні технології» були особисто записані на Людмилу Захарченко, потім – на ПАТ «Страхова компанія «Стар-полiс». Рік тому ця страхова також була відома як співвласник «Банку Ринкові Технології», чий радник голови правління Андрій Подщипков виявився співвласником ТОВ «ТРК»112-ТВ», на яку виписували ліцензію на супутникове мовлення інформаційного телеканалу «112».

Окрім того фірма «Stichting administratiekantoor» була заснована луганчанкою Валентиною Фоменко. Вона ж виступила співзасновницею ТОВ «Біруанг» – власника «Інвестиційно-трастового банку».

розшук

Докладніше про бізнес-інтереси Захарченка й місце в них компанії «Stichting administratiekantoor» читайте тут.