Оточення Супруненка намагається стягнути з Київради 40 мільйонів за невдало куплену у рідної фірми будівлю біля Майдану
16.02.2015   //  

05Grinchenka 3aСуд відмовився стягнути з Київради на користь ТОВ «Міллагро» 39,16 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 14 січня.

ТОВ «Міллагро» вимагає від Київради 29,3 млн грн коштів, які фірма сплатила за купівлю нежилого будинку площею 10005,70 кв м по вул. Бориса Грінченка, 3-А. крім того, фірма вимагає стягнути з Київради 9,82 млн грн упущеної вигоди (не отриманий прибуток, який фірма могла отримати, якби поклала 29,3 млн грн на депозит у банку).

Суд відмовився стягнути вказані суми з Київради, оскільки вона не була стороною договору-купівлі-продажу будівлі.

ТОВ «Міллагро» у серпні 2010 року купило будинок на вул. Бориса Грінченка, 3-А у ТОВ «Реакс Резиденце». Остання ж купило цю будівлю за місяць до того на аукціоні у Головного управління комунальної власності Київради.

Однак, у 2011 році за позовом Головного управління комунальної власності Київради усі договори купівлі-продажу були визнані недійсними, а будівля повернута у комунальну власність.

Суди встановили, що Українська товарна універсальна біржа звузила коло потенційних покупців на аукціоні, в результаті чого участь у ньому взяли лише два учасники – ТОВ «Реакс Резиденце» і TOB «Матіс-С». Крім того, початкова вартість будівлі була знижена на 30% з 40 млн грн до 28,02 млн грн. У результаті будинок був проданий за стартовою ціною.

ТОВ «Міллагро» подало апеляцію на рішення суду, яким їй було відмовлено у стягненні 39,16 млн грн. з Київради. Його розгляд призначено на 10 березня.

Засновниками ТОВ «Міллагро» є Наталія Іванова і ТОВ «ФДГ Пропріум». Засновником якого є кіпрська компанія «Пропріум Лімітед».

Засновником «Реакс Резиденце» є ТОВ «Фіделіс», засновником якого є кіпрська компанія «Авалс Проперті Інвестментс Лімітед».

Засновником і директором TOB «Матіс-С» є Євген Корнер.

Фірми «Міллагро», «Фіделіс» і «Матіс-С» зареєстровані за однією адресою: Київ, провулок Новопечерський, 5. За цією ж адресою зареєстроване ТОВ «Парк Вей», яке орендує ділянку на Парковій дорозі біля вертодрому, який будували для Віктора Януковича.

Між тим директор ТОВ «Реакс Резиденце» Євген Ворчилов є партнером ТОВ «Рімфо» по фірмі «Брістек». У свою чергу засновниками ТОВ «Рімфо» є фірми «Еквітас» і «Паладіс», співзасновником яких є народний депутат (самовисуванець) Олександр Супруненко і його брат Вячеслав Супруненко, колишній зять екс-мера Києва Леоніда Черновецького. До речі, ТОВ «ФДГ Пропріум» зареєстроване у Києві на вул. Червоноармійській, 9/2, де прописані також фірми з орбіти Супруненків.