Донецьке обленерго Ахметова ставить собі диспетчерську систему з відеокубами за 21 мільйон
16.02.2015   //  

ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» 11 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Литер» на впровадження системи відображення диспетчерської інформації на основі відеокубів. Вартість угоди склала 20,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Систему повинні змонтувати на об’єкті «Донецькобленерго» у Донецькій області до кінця травня, фінансують роботи з коштів обленерго. Головний офіс «Донецькобленерго» знаходиться у окупованій терористами ДНР Горлівці. Там же знаходиться головний диспетчерський щит обленерго, у приміщенні якого у липні була пожежа через потрапляння артобстріл.

Власниками фірми «Литер» є Валерій Кірмасов і Юрій Бойко. За останні сім років фірма виграла тендерів на 109,29 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Електротехнічна компанія «Екніс-Україна», власники – киянин Олександр Янович та білоруси Юрій Аракелян й Олексій Козак.

На участь у тендері також подавалося ТОВ «Візуальні технології», з пропозицією на 4,7 млн грн. дешевшою. Однак фірму з торгів відхилили за невідповідність конкурсній документації, в чому саме – не уточнили.