Фірма сепаратиста Маркова переформилась на турків і продовжує заробляти на смітті
10.02.2015   //  

Відділ освіти Малиновської районної адміністрації м.Одеси 2 лютого уклав угоду з ТОВ «Союз» щодо збирання відходів. Вартість угоди складає 665 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про вивезення 14 386 кубометрів сміття із закладів освіти Малиновського району м.Одеси. У середньому збирання відходів коштуватиме 46 коп/м3.

Фірмою «Союз» раніше володіла кіпрська компанія «Ренесанс Партісіпейшнс» та Ігор Марков, екс-нардеп від Партії регіонів. У вересні 2013 року ВАСУ позбавив Маркова мандата народного депутата. У жовтні Марков був арештований у справі про організацію побиття учасників акції проти встановлення пам’ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році.

Марков залишався співвласником фірми «Союз» щонайменше до лютого 2014 року. І попри арешт Маркова підприємство отримувало підряди на держзакупівлях.

Наразі ТОВ «Союз» переоформлено на турецьку компанію – «Рамбай Ітхалят Іхраджат Пазарлама Ве Тіджарет Лімітед Ширкеті». Директором продовжує бути Юрій Кривенко, який обіймає цю посаду з 2007 році, відколи співвласником став Марков.

Як і в попередні роки єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Еко-Ренесанс», яким наполовину володіють панамська компанія «Трейд Іновейшнс ІНК» і Олександр Вахрушев, батько Олега Вахрушева, депутата Одеської облради від Партії регіонів, екс-начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області.

До грудня 2010 року «Еко-Ренесанс» називалась ТОВ «Слов’янський Альянс» і належала депутатам Одеської облради Костянтину Розову і Віктору Ткаченку, який працює директором ТОВ «Інвестиційна група Слов’янський Альянс», що належала Ігорю Маркову.