ГПУ почала перевіряти бізнес екс-голови «Укртрансінспекції» після його заяви про «схеми» у Мінінфраструктури
09.02.2015   //  

2GPU_ChernenkoЕкс-голову «Укртрансінспекції» Валерія Черненка, який нещодавно звільнився, за розпорядженням генпрокурора Віталія Яреми почала перевіряти ГПУ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Консультативної ради при ГПУ журналіст Володимир Бойко.

За словами Бойка, 2 лютого співробітник ГПУ А.Алтухов приніс до Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті («Укртрансінспекції») документ, підписаний заступником начальника Головного управління – начальником управління нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту Олегом Улінцем.

Улінець просить надіслати до Генпрокуратури належним чином завірені матеріали особової справи голови «Укртрансінспекції» Валерія Черненка. А також надати можливість працівникам ГПУ ознайомитися з матеріалами проведеного у 2014-2015 роках органами «Укртрансінспекції» державного нагляду (контролю) щодо ТОВ «Васт-Транс», яке здійснює вантажні автоперевезення.

Як зауважив Бойко, Черненко очолював ТОВ «Васт-Транс» до лютого 2014 року «перед тим, як був запрошений першим «майданним» Урядом на посаду голови «Укратрансінспеції».

За словами Бойка, «Алтухов заявив, що Генпрокурор наказав «вирвати язик» колишньому керівнику цього органу, Валерію Черненку, який публічно виступив проти розгулу корупції в Міністерстві інфраструктури та подав у відставку на знак протесту проти останніх кадрових призначень (нагадаю, що, наприклад, першим заступником міністра зараз призначено громадянина Нідерландів Володимира Шульмейстера, якого перед тим зі скандалом за фінансові махінації вигнали з посади керівника мережі магазинів «Фокстрот»)».

Бойко звернувся до генпрокурора Віталія Яреми з проханням призначити засідання Консультативної ради при ГПУ, «щоби ми з перших рук довідались, на підставі якого саме закону його підлеглі вимагають особові справи та погрожують колишнім керівникам центральних органів виконавчої влади».

Валерій Черненко написав заяву про звільнення з посади голови «Укртрансінспекції» 20 січня цього року «у зв’язку з реорганізацією інспекції, а також з призначенням на керівні посади Міністерства інфраструктури осіб, що не мають жодного уявлення про транспортну галузь, є відвертими сепаратистами і корупціонерами».

Напередодні звільнення Черненка заступниками міністра інфраструктури було призначено Володимира Омеляна, Олександра Каву і Володимира Шульмейстера.

Володимир Омелян до призначення у транспортне міністерство понад десять років працював на різних посадах у Міністерстві закордонних справ, Міністерстві фінансів та у Службі Міністра Кабінету міністрів.

Олександр Кава відомий своїми проросійськими поглядами і голова Верховної Ради Володимир Гройсман днями пообіцяв, що звернеться до уряду з проханням дати оцінку діям Кави.

Володимир Шульмейстер до вересня 2013 року входив до наглядової ради «Авант-банку», у якому помічником голови правління працював Валерій Ярема, син нинішнього генпрокурора Віталія Яреми.