Гуртовий торгівець і чинбар розіграли львівський тендер на закупівлю тролейбусів
08.02.2015   //  

ТОВ «Геос-Львів» не вдалося оскаржити рішення Антимонопольного комітету, який оштрафував фірму і її партнера за розіграний тендер. Про це свідчить рішення Господарського суду Львівської області від 21 січня.

У вересні минулого року АМКУ оштрафував ТОВ «Геос-Львів» і ТОВ «Юніко-Експо» за узгодження поведінки під час участі у конкурсних торгах на закупівлю тролейбусів ЛАЗ 52522, які у 2012 році провело Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс». На цьому тендері перемогло ТОВ «Юніко-Експо», яке зобов’язалося поставити вісім тролейбусів вартістю 2,4 млн грн.

АМКУ встановило, що ТОВ «Геос-Львів» і ТОВ «Юніко-Експо» були єдиними учасниками торгів. Для участі у тендері фірми подали однаково заповнені документи, банківські довідки та витяги з ЄДР з однаковою датою та послідовними номерами їх отримання. При цьому фірми не подали такого документа як «Істотні умови договору про закупівлю», хоча це було передбачено замовником.

Юридично фірми зареєстровані за різними адресами у Львові, однак фактично вони перебували в одному приміщенні по вул. Природна, 5. У ході обшуку міліцією було встановлено, що документи компаній зберігаються в одній шафі.

Крім того, суд звернув увагу на лист ТОВ «Юніко-Експо», який фірма у 2012 році надіслала голові постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку Львівської міськради ще до моменту оголошення торгів. «Юніко-Експо» пообіцяло, що кошти, отримані від «Львівелектротрансу» перерахує міськраді у якості оплати 2,7 млн грн. боргу за земельну ділянку площею 1,29 га на вул. Городницька, 54 у Львові, яку у 2009 році купило ТОВ «Геос-Львів».

Також АМКУ надало суду протокол допиту свідка – Слотюка Б.М., який з 2008 по 01.10.2013 працював директором з матеріального забезпечення ТОВ «Геос-Львів». Наведено цей уривок повністю: «Зокрема, на запитання: Чи були коли небудь в наявності ТОВ «Геос-Львів» тролейбуси марки ЛАЗ -52522? Відповідь – Ні, ніколи не було. На запитання: Якщо б ТОВ «Геос – Львів» став переможцем торгів, де би підприємство взяло тролейбуси? Відповідь – Не знаю».

АМКУ оштрафував ТОВ «Геос-Львів» і ТОВ «Юніко-Експо» за узгодження дій на вказаному тендері на 55 тис грн. кожну.

Нинішнім засновником ТОВ «Геос-Львів» є ПП «Метаком», засновником якого є Андрій Скатинський. Основним видом діяльності «Геос-Львів» є дублення шкур і оздоблення шкіри, вичинка та фарбування хутра.

Нинішнім засновником ТОВ «Юніко-Експо» є ТОВ «Єврокапіталінвест», засновником якого є Юлія Блищак. Директор «Юніко-Експо» Ірина Скибіцька разом із ТОВ «Геос-Львів» раніше були засновниками однієї фірми – ТОВ «Лаванда-Континент». Основним видом діяльності «Юніко-Експо» є неспеціалізована оптова торгівля.