Мер Луцька «корупційно» їздить на авто, яке йому безоплатно позичила фірма з орбіти Єремєєва
06.02.2015   //  
Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Міський голова Луцька Микола Романюк для службових цілей користується автомобілем, який йому надала фірма з орбіти народного депутата Ігоря Єремєєва. Про це свідчить відповідь виконавчого комітету Луцької міської ради на запит депутата Луцької міськради Андрія Осіпова, яку він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

1 лютого 2014 року на основі договору позички ТОВ фірма «Бріс» Лтд передала міськраді у користування легковий автомобіль Hyundai Sonata 2012 року випуску. Цією автівкою користується міський голова для здійснення службових поїздок. Пальне і поточний ремонт оплачує виконком.

За словами Осіпова, для отримання інформації щодо автомобіля, яким користується міський голова, йому довелося направити у виконком чотири депутатські звернення. Поки нарешті 29 січня цього року йому не прийшла відповідь.

Осіпов зауважує, що фірма «Бріс» надала міському голові автомобіль вартістю понад $35 тис у користування безоплатно. А згідно із ст. 17 закону «Про засади запобігання і протидії корупції» органам місцевого самоврядування забороняється одержувати від фізичних чи юридичних осіб безоплатно послуги та майно.

Засновниками ТОВ фірма «Бріс» Лтд є Артем Запотоцький, Юлія Оніщенко і ТОВ «Спецпроект-Стандарт», засновниками якого є Роман Дідух і Наталія Голоюх. Директором фірми «Бріс» є Микола Савчук.

Раніше засновниками ТОВ фірма «Бріс» Лтд були Михайло Романів, ТОВ «Континіум», ТОВ «Спецпроект-Стандарт» і фірма «Віта-Авто».

Співзасновником ТОВ «Континіум» є Сергій Корецький, відомий як гендиректор компанії WOG народного депутата Ігоря Єрємєєва. До слова, Сергій Корецький і Артем Запотоцький раніше були партнерами по ТОВ «Акцепт Плюс».

Фірма «Віта-Авто» зареєстрована за однією адресою з ТОВ фірма «Бріс» Лтд – на вул. Єршова, 2 у Луцьку. За цією ж адресою прописане ТОВ «Нафтопродукт-Інвест-Сателіт», одним із засновників якого є ТОВ «Континіум».