Стрийський завод купив у «регіонала» газу на 16 мільйонів дорожче від палива державного «Нафтогазу»
05.02.2015   //  

ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» 22 грудня уклав угоду з ТОВ «РГК Трейдінг» на придбання газу на 16,25 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Усього замовлено 2 250 тис куб.м газу. Ціна газу складає 7226 грн за тис кубометрів. Для порівняння – у грудні держпідприємство «Зоря» – «Машпроект» купувало газ у НАК «Нафтогаз України» по 6 633 грн за тис кубометрів.

За останніми даними, контрактна ціна на російський газ знизилась до $329 грн за тисячу кубометрів.

Нагадаємо також, що в кінці листопада уряд зобов’язав найбільші промислові, енергогенеруючі та теплогенеруючі підприємства закуповувати в період до 1 березня природний газ тільки у НАК «Нафтогаз України». У списку підприємств, що наведений у постанові кабміну, «Стрийський вагоноремонтний завод» не вказаний.

Компанія-постачальник «РГК Трейдінг» зареєстрована на «Ті.Джі.Ай Газ Холдінгз Лімідед» з Кіпру. Директором є Артем Компан, який у 2012 році став депутатом Покровської райради Дніпропетровської області від Партії регіонів. Також Артем Компан був заступником голови правління з обліку та реалізації природного газу ПАТ «Дніпропетровськгаз».