Фірма колишньої дружини Кравця отримала 1,5 га на паркінг перед входом у Виставковий центр (фото)
03.02.2015   //  

Фірма «СВП-груп» першої дружини екс-голови Державного управління справами Андрія Кравця торік виграла інвестиційний конкурс і нині має право на зведення підземного паркінгу і громадських будівель на ділянці площею 1,5 га перед входом до Виставкового центру у Києві. Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для «Слідство.Інфо».

Наразі будівництво тут не проводиться.

kr1

Між тим навесні 2014 року тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко дозволив ТОВ «СВП-груп» збудувати багаторівневий паркінг на Оболоні поруч з ТРЦ «Dream town», що розташований між станціями метро «Мінська» і «Оболонь». Будівництво тут наразі не ведеться.

kr2

З іншого боку «Dream town» Бондарекно дозволив збудувати аналогічний паркінг фірмі «Київ-Арт», директором і співвласницею якого є нинішня дружина Кравця Марина Пелих. У цьому місці будівництво теж не проводиться.

kr3

Фірма «Київ-арт» має ще одну незабудовану інвестиційну ділянку – під проспектом Перемоги. Тут має з’явитися паркінг і будівля громадського призначення. Однак прокуратура, яка вважає таке використання даної землі нецільовим, оскаржує цю інвестугоду в суді.

kr4

Нагадаємо, у жовтні 2013 року Київрада передала «Київ-Арту» на 25 років ділянку біля Південного вокзалу, на якій фірма побудувала фастфуд KFC.

Восени 2012-го «Київ-Арт» отримав землю легендарного басейну «Водник» на Подолі, де зараз вже зведено «СпортЛайф». Зовсім нещодавно – ще один спортивний центр і фастфуд KFC з’явилися на вул. Маяковського, на землі, раніше переданій «Київміськбуду».

Загалом, за останні кілька років фірми, пов’язані з Пелих отримали приміщення на Хрещатику, у Пасажі, на Круглоуніверситетській, на просп. Перемоги. Крім того, пов’язана з нею фірма стала інвестором реконструкції Поштової площі, за що отримала право на будівництво там підземного торгового центру.

Директором і співвласницею ТОВ «СВП-груп» є Валентина Свиридова – перша дружина екс-очільника ДУСі Андрія Кравця і матір його старшого сина Володимира. Живе Свиридова у Комсомольську, де народився і починав будувати кар’єру Кравець. Свиридова – приватний підприємець, продає текстильні вироби.