Пшонка у розшуку переписав на донецького юриста квартиру в центрі Києва ціною під $1 мільйон (документ)
02.02.2015   //  

будинок 49-аУ вересні 2014 року Артем Пшонка продав квартиру у будинку по вул.Володимирська, 49-а (на фото). Про це свідчить витяг із Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Трикімнатну квартиру №123 загальною площею 158,6 кв.м., що належала Артему Пшонці, було переоформлено на Романа Вікторовича Кутового. Особа з таким ПІБ є уродженцем м.Донецьк, згодом отримав прописку в одному з гуртожитків Києва.

Договір купівлі-продажу посвідчено 12 вересня 2014 р. нотаріусом Могильницькою Ольгою Андріївною. Особа з таким ПІБ є уродженкою Донецька. У Києві Могильницька була прописана в тому ж гуртожитку, що і Кутовий. Це дружина Максима Могильницького, який у 2011-2014 рр. працював заступником прокурора м.Києва, а раніше працював у Генпрокуратурі.

Як свідчить інформація з держреєстру, жодних обтяжень на квартиру не накладалося.

Пшонка-Витяг-1Пшонка-Витяг-2

За даними сайтів нерухомості, ціни на квартири в будинку на вул.Володимирській коштують $5-6 тис./м2. Квартира Пшонки може коштувати тепер щонайменше 800 $тис.

артем пшонка

Для Артема Пшонки співав Павло Зібров

Віктор Пшонка розповідав в інтерв’ю, що жив у квартирі на Володимирській після переїду з Донецька до Києва. Також колишній генпрокурор стверджував, що в той же час він придбав недобудований будинок під Києвом, де проводив ремонт, в який переселився тільки у 2011 р. Натомість в квартиру на Володимирській переїхав його син Артем із сім’єю.

Відомо також, що не перебуває під арештом і розкішний маєток Віктора Пшонки в селі Гореничі біля Києва. Цей будинок був зареєстрований на Ірину Плетньову. Вона була акціонеркою ПАТ «Банк Перший», який пов’язували з Пшонкою.

Нагадаємо, що Віктор та Артем Пшонки зникли під час Євромайдану і перебувають у розшуку.

На момент продажу квартири проти Артема Пшонки і його батька в Україні вже було порушено низку кримінальних проваджень. 29 грудня Генпрокуратура оголосила підозри низці високопосадовців часів Януковича. Зокрема, Віктора і Артема Пшонку підозрюють у розкраданні понад 68 млн грн. при будівництві будівлі Генпрокуратури.

На Володимирській 49-а у різний час жили екс-президент Віктор Янукович, а також заступники генпрокурора Микола Голомша, Степан Моліцький, Тетяна Корнякова, Євген Кудрявцев, екс-голова Служби зовнішньої розвідки Олег Синянський, екс-голова митниці Ігор Калєтнік та десятки інших високопосадовців України та члени їх сімей (див. «Елітні сусіди Пшонки»).