«Енергоатом» купив насоси за 17 мільйонів у партнерів екс-начальника столичних пожежників
02.02.2015   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 23 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Компанія Тітал» на придбання мобільних насосних агрегатів для Запорізької АЕС на суму 16,94 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено три насоси, доставити їх повинні на склади ЗАЕС упродовж трьох місяців.

Власниками «Компанія Тітал» є Павло і Петро Брицькі. Вони, зокрема, є партнерами по ТОВ «Дозор» екс-начальника столичних пожежників, екс-начальника Управління екологічної політики та техногенної безпеки Секретаріату Кабміну Анатолія Косаря.

На участь у тендері по виграному «Тіталом» лоту подавалися ще п’ять компаній, чотири з них відхилили за технічну невідповідність умовам тендеру – при цьому усі дешевші за переможця.

Троє з відхилених подали скарги до АМКУ, один пропустив строки, дві скарги прийняли до розгляду – ТОВ «Лідерінвестгрупп» і ТОВ «Атомінжиніринг». Ці зв’язані між собою фірми відомі тим, що вже розігрували тендер «Енергоатому» на закупівлю кондиціонерів за 14 млн грн.

Оскаржуючи рішення, вони наголошували, що замовник не обґрунтував, чим саме їхні пропозиції не відповідають техумовам. АМКУ став на бік скаржників, і зобов’язав «Енергоатом» скасувати усі свої рішення, прийняті з моменту розкриття пропозицій конкурсних торгів. Однак вказані фірми в результаті були відхилені по другому колу, цього разу з детальним обґрунтуванням невідповідності обладнання.