Міськрада незаконно виділила фірмі депутата аванс на реконструкцію скверу у Миколаєві
01.02.2015   //  

Суд визнав недійсним пункт додаткової угоди, за яким Миколаївська міська рада перерахувала підряднику аванс, що не був передбачений основною угодою. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 20 січня.

У листопаді 2012 року Департамент ЖКГ Миколаївської міськради найняв ТОВ «Форсаж» здійснити у 2012-2013 рр. реконструкцію скверу «Пролетарський». Ціна договору – 15,54 млн грн. (з ПДВ).

У 2013 році сторони уклали дві додаткові угоди, відповідно до яких, зокрема, Департамент ЖКГ зобов’язався перерахувати фірмі «Форсаж» аванс – 30% від загальної кошторисної вартості робіт.

У червні 2014 року прокуратура Центрального району м. Миколаєва звернулася до суду з вимогою визнати недійсними додаткові угоди, оскільки вони не відповідають конкурсній пропозиції фірмі. Так, документацією конкурсних торгів встановлено, що оплата здійснюється після підписання акту виконаних робіт і пред’явлення підрядником рахунку на оплату послуг. А здійснення попередньої оплати не передбачалося.

Фірма реконструкцію скверу закінчила. Міськрада з нею розрахувалася.

Нагадаємо, ТОВ «Форсаж» виграло тендер на проведення реконструкції скверу у листопаді 2012 року, а фактично почало реконструкцію майже на півроку раніше.

Засновником і директором ТОВ «Форсаж» є депутат Миколаївської міськради Віктор Дробот, який був обраний від Партії регіонів. Зараз він позапартійний і позафракційний.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, пpoeкт реконструкції скверу виконувало ТОВ «Миколаївкомундорпроект», що також належить Дроботу.