Залізниця виплатить Ахметову 15 мільйонів боргів за лізингові електровози
30.01.2015   //  

Суд стягнув з «Південно-Західної залізниці» на користь ПАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг» майже 15 млн грн. заборгованості і штрафних санкцій. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 22 січня.

У червні 2007 року «Південно-Західна залізниця» і «Укртранслізинг» уклали договір фінансового сублізингу, за яким залізниця отримала у користування чотири вантажопасажирські електровози серії ДС-3 вартістю 95,2 млн грн. (з ПДВ).

У листопаді минулого року «Укртранслізинг» звернувся до суду з вимогою стягнути із залізниці 13,42 млн грн. заборгованості.

Окрім підтвердженого боргу суд стягнув із залізниці також 1,12 млн грн. пені та 362 тис грн. – 3% річних.

Нагадаємо, у грудні минулого року «Укртранслізинг» також через суд стягнув з «Південно-Західної залізниці» 6,45 млн грн. боргу і 3,07 млн грн. штрафів за договором від 2007 року, за яким залізничники взяли в сублізинг пасажирські вагони, які «Укртранслізинг» взяв у лізинг в української «дочки» російської компанії «ВТБ Лізинг»

47,67% акцій ПАТ «Укртранслізинг» належать Фонду держмайна. Власником 49,96% акцій «Укртранслізингу» є донецьке ТОВ «Лемтранс» з групи Ріната Ахметова. Ще 2,33% акцій підприємства належить донецькій корпорації «Міжрегіональний промисловий союз» (МПС), основним власником якої є той же «Лемтранс».

Засновником ТОВ «Лемтранс» значиться кіпрська компанія «Лемтранс Лімітед», керівником – Володимир Мезенцев.