Литовцям не вдалося заволодіти 95 гектарами лісів, які вони просили для обслуговування розвалюхи (фото)
29.01.2015   //  

01-lisТОВ «Віт-Партнер» хотіло через суд зобов’язати Чернігівську облдержадміністрацію надати фірмі дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою для отримання в оренду ділянки площею 95,17 га. Про це свідчить постанова Чернігівського окружного адмінсуду від 29 жовтня 2014 року.

Фірма вказує, що у 2007 році купила у ВАТ «Чернігівський завод радіоприладів» виробничий комплекс, що знаходиться у с. Моргуличі Чернігівського району.

Для обслуговування цих земель фірма у 2013 році звернулася до облдержадміністрації з проханням передати їй в оренду на 49 років ділянку загальною площею 95,17 га, якою раніше користувався завод. Та ОДА відмовила.

ТОВ «Віт-Партнер» звернувся до суду з вимогою скасувати рішення ОДА і зобов’язати її надати дозвіл на розробку технічної документації. Суд у задоволенні цього позову відмовив.

Було встановлено, що вказана ділянка на праві постійного користування належала заводу радіоприладів. Та після продажу майнового комплексу фірмі «Віт-Партнер» Чернігівська райдержадміністрація припинила право користування заводу на ділянку і передала її до земель запасу Боромиківської сільради.

Вказана ділянка належить до земель лісового фонду, відповідно вона не може бути передана фірмі в оренду для промислових цілей. Крім того, як вказувала прокуратура, виробничий комплекс займає набагато меншу площу, ніж та, яку вимагає для його обслуговування підприємство.

Засновниками ТОВ «Віт-Партнер» є литовці Алвідас Яковіцкас і Віталій Усіновіч, а також Матвій Двінов з Миколаївської області. Керівником фірми є Віталій Яхно. У 2012 року суд порушив справу про банкрутство фірми.

Про те, що фірму цікавить саме земля колишнього заводу свідчить те, що колишній виробничий комплекс розікрадений і зараз там повна розруха.