Фірма сина «ударівця» мусить заплатити 4 мільйони пайового внеску за будівництву житла для СБУ
29.01.2015   //  

Господарський суд м.Києва вирішив стягнути з ТОВ «УМК» 4,10 млн грн. на користь Департаменту економіки та інвестицій КМДА. Про це свідчить рішення суду від 15 грудня.

Позовні вимоги мотивовані тим, що не «УМК» виконало свої зобов’язання по оплаті залишку пайового внеску за І пусковий комплекс І черги будівництва за адресою м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 3. У зв’язку з цим у фірми виникла заборгованість перед бюджетом на 3,46 млн грн. Крім того департамент клопотав про стягнення витрат з урахуванням індексу інфляції та пеню.

Представник компанії «УМК» на судове засідання не з’явився і просив відкласти розгляд справи, у зв’язку з терміновим незапланованим відрядженням. До засідання він передав до суду заяву про те, що він улаштував зовнішні інженерні мережі на суму 3,57 млн грн. поза межами його земельної ділянки і вони будуть передані до комунальної власності, а тому стверджує, що пайовий внесок має бути зменшений на цю суму.

Суд відмовив у перенесенні засідання і зазначив, що поведінка відповідача може свідчити про зловживання ним своїми процесуальними правами з метою затягування розгляду справи.

Встановлено, що 08.10.2013 р. між Департаментом економіки та інвестицій КМДА, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України як землекористувачем і ТОВ «УМК» як забудовником. укладено договір про сплату забудовником пайової участі на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Йшлося про будівництво на вул.О.Трутенка житлового комплексу із загальною площею квартир 41 тис кв.м.

Спершу пайовий внесок визначили в сумі 7,90 млн грн., але потім було зменшено у зв’язку із безоплатною передачею до комунальної власності інженерних мереж ТОВ «УМК».

У листопаді 2013 року фірма «УМК» отримала відстрочку по липень 2014 р. щодо оплати пайового внеску, посилаючись на складне фінансове становище і необхідність прокладання інженерних мереж водопроводу.

У серпні 2014 р. фірма направила лист меру Києва Віталію Кличку, щоб відстрочити оплату внеску до 1 листопада, знову посилаючись на витрати, пов’язані з влаштуванням водопроводу. Але департамент КМДА у проханні про відстрочку відмовив.

Суд зазначив, що компанія «УМК» не надала достатньо доказів щодо обсягів та вартості інженерних мереж, що як вона стверджує, збудовані поза межами її території. Відтак суд не знайшов передумов для зменшення її пайового внеску.

За рішенням суду з «УМК» стягується 3,46 млн грн. пайового внеску, 155 тис грн. пені і витрати з урахуванням індексу інфляції у розмірі 490 тис грн.

Компанія «УМК» оформлена на «Пасерда Венчерз ЛТД» з Кіпру. Директором є Володимир Кондратенко, син Віктора Кондратенка, депутата Бориспільської міськради («УДАР»). Раніше Віктор Кондратенко особисто значився власником цієї компанії.

Відомо, що по вул.О.Трутенка,3 будується житло для співробітників СБУ. Спершу роботи вела омпанія «УМК», яка встигла звести кілька секцій. Потім у жовтні 2012 р. через тендер було обрано нового забудовника «БК «Азур груп». Вартість контракту склала 390,40 млн грн.