«Сегодня» Бузини-Ахметова збрехало про перше вбивство на Майдані з посиланням на недолюстроване МВС
26.01.2015   //  

Нещодавно такого собі Олеся Бузину було призначено головним редактором газети Ріната Ахметова «Сегодня».

Автор не має звички ритись на помийках, проте сьогодні чимало новинних сайтів видали шокуючи новину із посиланням саме на це, так би мовити, джерело.

Ось ця новина «Сегодня», котру видання вдень видалило з власного сайту. Запустивши, проте, дуже специфічний інформаційний сморід.

Буцімто, МВС вустами високопоставленого міліціонера Валерія Сакала офіційно озвучило, що перших вбитих торік на Майдані – Сергія Нігояна та Михайла Жизнєвськогобуло вбито однозначно не міліцією та з мисливської зброї. Бо стріляли провокатори. Цю ж версію ніби-то як раз підтвердив правозахисник Євген Захаров.

1

Цей «інформпродукт» відразу розповсюдився інтернетом. Але перевірити інформацію, принаймні, на сайті МВС, «розповсюджувачі» чомусь не забажали.

А коріння ця «новини» закопано саме на сайті МВС. Щоправда, воно є річної давнини.

Дійсно, тодішній перший заступник начальника ГСУ Віталій Сакал неодноразово стверджував, що майданівці, скоріш за все, постріляли самі себе. Точно мисливськими набоями та вірогідно з мисливської зброї. І на все були висновки експертиз. А в міліції на майдані нічого такого не було та бути не могло.

2 3

Аналогічну брехню Олега Татарова, тодішнього «простого» заступника начальника ГСУ та прямого шефа Сакала, «Наші гроші» тоді доказово розкрили за наводкою відомого російського опозиційного журналіста та «друга хунти» Аркадія Бабченка. І Татаров принаймні пішов з МВС. Хоча й ледь не став заступником голови Запорізької ОДА за «нової влади».

А от пан Сакал, зрештою, всівся в крісло свого із Татаровим тодішнього екс-шефа Миколи Чинчиа. Та ще отримав посаду заступника міністра МВС Авакова. Де й керує усім міліцейським слідством та «заступає» Арсена Борисовича. Хоча ось із якою приміткою справа перших вбивств на Майдані переїхала до ГПУ:

4

Кудись, мабуть, поділися ті «висновки судових криміналістичних експертиз».

Й можливо, Арсену Борисовичу варто було б глянути на сайті свого відомства відповідний розділ «очищення влади» та глянути біографію свого заступника.

5

В якій чомусь пропущено етап «першозаступництва» Сакала в ГСУ (дуже навіть самостійному структурному підрозділі) МВС Януковича у визначений Законом «Про очищення влади» період у період «з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року».

Так само, як і немає жодної інформації про те, що Сакал був звільнений в цей період за власним бажанням.

Виглядає так, що екс-перший заступник Головного слідчого відділу МВС Віталій Сакал, чиновник МВС часів Захарченка-Януковича, «приховав» в офіційній біографії свою посаду та роль у відбілюванні вбивць майданівців і перестрибнув крісло головного слідчого та заступника міністра МВС.

Рівно рік тому, 26 січня 2014 року, Україна прощалася із Михайлом Жизнєвським.

Ахметівські «журналісти» сьогодні станцювали на його та Нігояна із Сенеком кістках.

Версії та переконання пана Сакала щодо обставни його вбивства наведено вище. Сакал, тим часом, керує слідством в МВС.

Євген Захаров, згаданий у вкиді, нині опосередковано представляє інтереси родичів загиблих та є секретарем конкурсної комісії з відбору голови Національного антикорупційного бюро. І є головою Експертної Ради при МВС.

22 січня, в річницю перших розстрілів, президент Порошенко вшанував пам’ять загиблих. Фото вийшло дуже вдалим.

6

З «ахметівцями» Олесем Бузиною та його підлеглим – автором фейку Олександром Панченко все ясно. Вони працюють за гроші боса та отримують, певно, специфічну естетичну насолоду зі збурення хвиль всого «інформпродукту».

А хто ще з «нинішніх» продовжує будувати кар’єру та заробляти на мертвих героях – оцінювати вам.

 

Блог від: Володимир Лютий