Запорізька фірма сплатить державі 200 тисяч за розіграний тендер з поставки бензину
24.01.2015   //  

Суд стягнув з ТОВ «Промнафта» до загального фонду держбюджету 100 тис грн. штрафу і 100 тис грн. пені. Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 12 січня.

У квітні 2014 року Запорізьке обласне відділення Антимонопольного комітету визнало, що ТОВ «Промнафта» і ТОВ «Торговий дім Альпіна» узгодили свої дії під час участі торгах із закупівлі Управлінням каналів Північно-Рогачикської зрошувальної системи бензину і дизпалива у 2012-2013 роках.

АМКУ оштрафувало фірми на 100 тис грн. кожну. У встановлений строк компанії штрафи не сплатили. АМКУ в судовому порядку стягнув з ТОВ «Промнафта» 100 тис грн. штрафу, а також 100 тис грн. пені. Позов про стягнення штрафу і пені з ТОВ «Торговий дім Альпіна» ще розглядається судами.

Таким чином апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, який відмовився стягнути борг і штрафні санкції з ТОВ «Промнафта», посилаючись на постанову адмінсуду, який визнав рішення АМКУ неправомірним. Та апеляційний госпсуд вказав, що, по-перше, скасувати рішення АМКУ може лише господарський суд. І по-друге, суд першої інстанції послався на постанову адмінсуду, яка не набула законної сили.

Нагадаємо, на тендерах, які Управління каналів Північно-Рогачикської зрошувальної системи провело навесні 2012 і 2013 років, замовлення на 1,04 млн. грн отримала фірма «Промнафта», яка за переможними лотами конкурувала лише з «Альпіною».

Засновниками ТОВ «Промнафта» є Микола Васько і Олександр Мураховський.

Засновниками ТОВ «Торговий дім Альпіна» є Олександр Мураховський, Олена Мураховська і ТОВ «КУААПФ «Каскад-Інвест» (98,5%), засновником якого є Олександр Мураховський.

«Промнафта» і ТД «Альпіна» зареєстровані за однією адресою: Запоріжжя, проспект Леніна, 15.