АМКУ оштрафував фірму, яка розіграла з кондитерами тендер на поставку труб порту
23.01.2015   //  

Суд оштрафував ТОВ «Коржик» і ТОВ «ПМП «Акватерм-Енергобуд» за розіграний ще у 2011 році тендер, який провело ДП «Морський торговельний порт Южний». Про це свідчать рішення Господарського суду Миколаївської області від 14 січня.

Антимонопольний комітет у квітні 2014 році встановив, що фірми узгодили свої дії на двох тендерах із закупівлі портом труб і трубопровідних фітингів, що призвело до спотворення його результатів. В обох тендерах перемогла фірма «Акватерм-Енергобуд», яка отримала підряди на 387 тис грн.

АМКУ оштрафувало фірми на 20 тис грн. кожну. 14 січня суд ухвалив рішення про стягнення з фірм також пені за несплату вказаних штрафів: 10 тис грн. для ТОВ «Коржик» і 20 тис грн. для «Акватерм-Енергобуд».

ТОВ «Проектно-монтажне підприємство миколаївці «Акватерм-Енергобуд» заснували Сергій Балкарей і Вячеслав Онуфрієв. Протягом 2011-2012 рр. підприємство отримало від порту Южний замовлень на суму 1,10 млн грн.

Миколаївське ТОВ «Коржик» заснували Петро Банах і Володимир Степанов. Ця фірма займається виробництвом і торгівлею кондитерськими і хлібо-булочними виробами і жодних державних тендерів не вигравала.