У банкіра Жванії за несплату оренди можуть забрати 10 гектарів землі
22.01.2015   //  

Прокурор Вижницького району звернувся до Господарського суду в Чернівецькій області в інтересах держави в особі Берегометської селищної ради до ТОВ «Берегометська лісова компанія» про стягнення заборгованості за оренду земельної ділянки, розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді понад 10 га землі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

«Берегометська лісова компанія» отримала вказану ділянку за договором оренди з селищною радою від 9 липня 2003 року терміном на 48 років для виробничих потреб. Однак всупереч умовам договору орендар з 2010 року своєчасно не сплачує за використання землі.

Відтак прокуратура звернулась до суду із позовом про стягнення боргу та розірвання договору оренди. Відомо, що вартість орендованої земельної ділянки становить 14 млн грн.

«Берегометська лісова компанія» зареєстрована на віргінський офшор «Тагнікс Холдингс Лімітед» і ТОВ «Лісопромислова корпорація «Галичина-Ліс», оформлена на кіпрську компанію «Максфілд Холдінгс Лімітед». Ця ж кіпрська компанія виступає співзасновником КУА «Максфілд Ассет Менеджмент», директором якої є Ігор Керезь.

Також Ігор Керезь відомий як співвласник ПАТ «Діамантбанк», 24% якого належать екс-нардепу Давиду Жванії.