Освітянам Херсона, які намутили з харчами на 5,5 мільйонів, загрожує карна справа
22.01.2015   //  

Прокуратура Херсона відкрила кримінальне провадження за фактом придбання харчів для шкіл за завищеними цінами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області.

Прокуратура виявила порушення по низці тендерів Управління освіти Херсонської міськради. Зазначено, що учасники торгів не подали всієї необхідної документації, але попри це змовник не відхилив їхніх пропозицій. Сказано, що як наслідок безпідставно укладено угоди на 39 млн грн. Дата підписання договорів не уточнюється.

Окремо повідомляється, що у листопаді 2014 р. службові особи  Управління освіти Херсонської міської ради, порушуючи законодавство у сфері  державних  закупівель, уклали договори на поставку продуктів харчування за  завищеними  цінами. «Внаслідок їх дій бюджету можуть бути спричинені збитки  на  суму понад 5,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.

За даними ВДЗ, у листопаді Управління освіти Херсонської міськради підписувало угоди щодо організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та в пришкільних оздоровчих таборах. Підряди отримали ТОВ «Сервис Гранд» – на 14,40 млн грн і ТОВ «Світ школяра 2010» – на 6,38 млн грн.

Засновниками «Сервис Гранд» є Андрій Животовський та Ірина Ценкер.

У 2013 році Управління освіти купувало харчі у ТОВ «Арта Плюс», де засновниками були ті ж Животовський і Ценкер. Згодом фірму переоформили на Дениса Москальова.

«Наші гроші» писали, що товар в «Арта Плюс» було придбано по завищених цінах. Згодом АМКУ оштрафував фірму, оскільки та узгоджувала свою участь у тендері з іншими учасниками, усунувши конкуренцію на торгах.

Щодо другого постачальника «Світ школяра 2010», то ця фірма була створена в червні 2014 р. і записана на Сергія Колодченка, Ольгу Борисенко та Ольгу Тонкошкурову.