Після призначення Яреми Печерський суд таємно повернув сестрі Присяжнюка $1,7 млн, вилучені під час обшуку при Махніцькому
20.01.2015   //  

89c3263-i4vgl40xfkf7vby0in7a.ce,Mjpg.95904-020150119019052602.jpg.pagespeed.ce.81Jg-bueP9dEzaYbya7gПечерський суд повернув ще у липні 2014 року родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка понад $1,7 млн, вилучених під час обшуку за місцем проживання його сестри. Про це у блозі на «Українські правді« пише секретар Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, Дмитро Добродомов.

Про це Добродомову повідомив перший заступник генпрокурора Олег Заліско у відповідь на звернення нардепа.

«Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Підпалого В.В. від 25.07.2014 р. родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри Сімонової Л.В. Мова йде про 1 млн. 717 тис. доларів США, 9 тисяч євро і 1млн. 250 тис. грн», – йдеться у блозі.

Гроші було вилучено під час обшуку за місцем проживання сестри Присяжнюка 21 березня. А 24 березня ухвалою слідчого судді цього ж Печерського райсуду, на ці кошти було накладено арешт у ході додового розслідування по кримінальному провадженню, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах»).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Віктор Янукович і Микола Присяжнюк

Віктор Янукович і Микола Присяжнюк

У березні Генпрокуратуру очолював Олег Махніцький, а у червні новим керівником став Віталій Ярема. Після цього призначення суддя Печерського суду зняв арешт з вилучених грошей. І 28 серпня вони були повернені Сімоновій Л.В.

При цьому у реєстрі судових рішень немає жодних про ухвалу судді Підпалого від 25 липня про скасування арешту з вилучених під час обшуку грошей. Відтак невідомі підстави для прийняття такого рішення.

«Тим часом сам Присяжнюк переховується від слідства, втікши з країною разом із свитою Януковича. Вочевидь, повернуті кошти йому не будуть зайвими на чужині. Мабуть не залишився обділеним і слідчий суддя Підпалий В.В., бо як іще пояснити причину його такого рішення?», – пише Добродомов.