Маріупольський морпорт віддасть 10 мільйонів фірмі партнерки Юри Єнакієвського (додано)
20.01.2015   //  

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 15 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «СРЗ» на ремонтні роботи. Вартість угоди склала 10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено послуги з докового та заводського ремонту суден портового флоту.

Першозасновником компанії «СРЗ» у 2002 році був близький до Віктора Януковича народний депутат від Партії регіонів Антон Пригодський.

Наразі власником «Судноремонтного заводу» є «UITC Limited» з Кіпру, яка через ТОВ «Торговий флот Донбасу» є співвласником ПрАТ «Українська промислово-транспортна компанія» разом з ПрАТ «Азовмаш» народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка і віргінським офшором «Естона Інвестментс Лімітед»

Засновником UITC є інша кіпрська компанія «Cyproman Services Limited», що зареєстрована на «Cyproman Holdings Limited» (Кіпр). Остання у свою чергу заснована трьома кіпрськими компаніями: «Amma Capital Investment LTD», «Brissotco Limited» і «Caledonian Enterprises Limited».

Єдиним конкурентом «СРЗ» на нинішньому тендері було маріупольське ТОВ «Селина» Сергія Мазура та Михайла Есаяна (Єсаяна).

За моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про державні підряди «СРЗ» на 100,23 млн грн. Більшість з них склали замовлення Маріупольського морпорту.

Після опублікування цієї інформації прес-служба компанії «СРЗ» повідомила «Нашим Грошам», що єдиним бенефіціаром «UITC Limited» є Світлана Савчук. Це вдова Олександра Савчука, який був співвласником «Азовмашу» разом зі структурами Іванющенка.