У брата радника Палиці відсудили приватизовані фонтани біля дельфінарію на «Ланжероні» (фото)
16.01.2015   //  

ФонтаниАпеляційний суд Одеської області 14 січня задовольнив скаргу прокуратури і скасував рішення суду першої інстанції про визнання права власності на комплекс фонтанів набережної площею майже 297 м.кв. на пляжі «Ланжерон». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

У вересні 2014 року справа розглядалась у Приморському районному суді м.Одеси. Тоді суд визнав право власності на фонтани за ТОВ «Нерум». Після цього прокуратура подала апеляцію, яку виграла.

Встановлено, що фірма «Нерум» у 2003 році отримала в оренду земельну ділянку 5000,0 кв.м. для будівництва дельфінарію терміном на 50 років. У 2008 році з фірмою «Нерум» також підписано договір про довгострокове співробітництво щодо благоустрою та утримання берегозахисних споруд в районі дельфінарію «Немо». За умовами договору, право власності на відремонтовані берегозахисні споруди залишалося за територіальною громадою м. Одеси.

Однак 1 жовтня 2012 р. фірма «Нерум» уклала договір з п’ятьма фізособами про відступлення права вимоги за договорами, згідно з яким дані особи стали власниками нежитлових будівель та споруд комплексу фонтанів.

Згодом фізособи внесли належні їм частки майна комлексу фонтанів в якості внесків до статутного капіталу ТОВ «Нерум». Відтак 6 липня 2013 р. право власності на нежитлові будівлі та споруди комплексу фонтанів було зареєстровано за фірмою «Нерум». Майно комплексу фонтанів займає майже 297 м.кв. і включає будівлі підвалів, літній бар, клумби, фонтани і підпірну стінку.

Окрім дельфінарію та фонтанів, на орендованій території біля моря збудували п’ятизірковий готель Nemo. 30 жовтня виконком Одеської міськради затвердив проект благоустрою пляжу «Ланжерон», інвестором якого виступає «Нерум». На підставі цього проекту на набережній тривали будівельні роботи, зокрема облаштовувалась парковка для готелю. У зв’язку з забудовою активісти проводили біля «Ланжерону» акції протесту.

Співвласниками фірми «Нерум» є Сергій Келюшок, Наталія Келлі, Раїса Кісловська, В’ячеслав Кучук, Дмитро Уривський.

В’ячеслав Кучук є братом Михайла Кучука, який з 2006 р. є депутатом Одеської обласної ради. Наразі Михайло Кучук входить до фракції «Фронту Змін». У 2006-2010 рр. Кучук був заступником мера Одеси, у 2011 р. працював заступником голови КМДА. Також Михайло Кучук сьогодні є радником губернатора Одещини Ігоря Палиці.

Ще одна співвласниця фірми «Нерум» Раїса Кісловська свого часу була прописана за однією адресою з Андрієм Кісловським, депутатом Одеської міськради від фракції «Компартія України».