Біглий Ставицький переоформив маєток з тещі на кіпріотів із «касової схеми» (фото)
13.01.2015   //  

ставицький дубенська 14Один із київських маєтків родини екс-міністра екології і Міненерговугілля Едуарда Ставицького восени було переоформлено на нового власника. Про це пише у своєму блозі журналіст «Deutsche Welle» Катерина Каплюк.

Будинок на вул. Дубенська, 14 (біля Ботанічного саду) раніше був оформлений на його тещу Валентину Ушакову. З жовтня 2014-го власником будівлі стала кіпрська компанія «Магавенія Інвестментс» («Magavenia Investments»).

На цю ж «Магавенія Інвестментс» нещодавно переписали ТОВ «Актив капітал груп», яким раніше володіла Ушакова. Директором «Актив капітал груп» і досі лишається Анатолій Ставицький, батько екс-міністра.

Власником  «Магавенії» є компанія «Сайкон Холдінгс ЛТД» («Sykon Holdings LTD»).

ставицький дебенська 14 ставицький дубенська 14-1

r958-copy-3_page_2 r958-copy-3_page_1

дабы

Під’їзд у Пасажі, де знаходиться житло Ставицьких

Під’їзд у Пасажі, де знаходиться житло Ставицьких

Окрім цього журналістка повідомила про офіційних власників квартир у Пасажі на Хрещатику.

«Наприкінці 2000-х квартирами № 30-31 володіла близька до екс-глави Партії зелених Володимира Костеріна фірма “Медіа Проект Плюс”, але хто саме був власником в 2013-2014 роках, мені наразі невідомо. Як казали сусіди, найчастіше на цьому поверсі можна було побачити тещу Ставицького. Тепер же принаймні одній квартирі (а саме №31) навряд загрожує арешт. Відповідно до запису в реєстрі, в грудні 2014-го її власницею стала Юлія Лаута. Так звати подругу/дівчину сина Ставицького, яка неодноразово на камеру заявляла про давнє знайомство із ним [відео]», – пише Каплюк.

Іншою квартирою в Пасажі (№78), де ще на початку 2014-го була прописана дружина міністра Олена, володіє компанія «Еліт-Рент». Ця фірма має у власності й одну з квартир на бульварі Дружби Народів, 14-16: у цьому будинку правоохоронці знайшли дорогоцінності міністра Ставицького під час обшуків, проведених після його втечі з України після Майдану. Власник «Еліт-Рента» ховається за шотландською фірмою, однак директор та підписант компанії Сергій Пушкаренко і Володимир Дроботя виявились давніми знайомими екс-міністра. Пушкаренко, наприклад, ще й певний час очолював компанію «Голден Деррік».

Син Ставицького (на задньому плані) обіймає Юлію Лауту (у чорному топі)

Син Ставицького (на задньому плані) обіймає Юлію Лауту (у чорному топі)

Від «Наших Грошей»:

Фірма «Сайкон Холдінгс ЛТД» відома як співзасновник ТОВ «Інтерплат» – однієї з двох компаній, які в результаті «касової реформи» Сергія Арбузова та Олександра Клименка отримали монопольне право обслуговувати всі касові апарати України, коли підприємців зобов’язали або поміняти їх, або дообладнати з метою передачі даних для податкової.

Невдовзі перелік фірм, які надаватимуть послуги з онлайн-передачі касової інформації в розпорядження фіскального відомства, має розширитися. Документи на отримання статусу інформаційного еквайра вже подали вісім фірм. Тим часом «Інтерплат» разом з другою фірмою «УкрКарт» зберігають монополію на ринку.

Обсяг ринку, на якому працюють інформаційні еквайри, оцінюється щонайменше у 80-90 млн. грн. на рік. Це плата за передачу даних, яка входить у щомісячну вартість обслуговування касового апарату сервісними центрами, та потрапляє безпосередньо еквайрам. З одного касового апарату на місяць його власники платять за передачу інформації близько 35 грн. В Україні зареєстрована 221 тис. обладнаних модемами кас.