«Межигірська» фірма спокійно перевела будинок Януковича на Оболоні на нового власника (додано)
12.01.2015   //  
house-1024x581

Оболонські апартаменти біглого Януковича, у яких він не встиг пожити, навіть не арештовували.

(додано повідомлення про продаж будинку)

Приватний будинок біглого екс-президента України Віктора Януковича на Оболонській набережній восени переоформили на нового власника. Ним став Ростом’ян Артур Хачатурович. Про це свідчать дані з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Договір купівлі-продажу був укладений 2 жовтня 2014 р. і посвідчений нотаріусом Альоною Петріцькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в «Межигір’ї», вона у якості нотаріуса обслуговувала фірми межигірської групи.

Відомості про державну реєстрацію обтяжень відсутні, тобто арешт на майно не накладений.

До жовтня земля і будинок на набережній були оформлені на ТОВ «Київбуджитло». Незмінним власником цієї компанії є ТОВ «Дом Лесника», на який також була оформлена земля під маєток в Сухолуччі – мисливських угіддях Януковича у Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі. Цей же «Дом Лесника» займався постачанням коштовних матеріалів для розбудови Межигір’я.

оболонь1 оболонь2

Щодо нового власника будинку на Оболонській набережній, то він також пов’язаний з мисливським оточенням екс-президента. За даними «Наших Грошей» Артур Ростом’ян тривалий час був приписаний по вул. Радянській у селі Голованівськ, в одному будинку й сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном.

Останній відомий як співзасновник ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик», про який «Наші Гроші» писали восени. Цей мисливський клуб Вачаган Ростомян створив разом генерал-майором Костянтином Сапком, кількаразовим очільником Головного управління МВС у Київській області, у тому числі епохи Віктора Януковича. Ім’я Костянтина Сапка, фігурує у списку президентського мисливського клубу «Кедр», того самого, на який у 2012 р. оформили 30 тис га вже згаданого вище Сухолуччя.

У червні 2015 року зявилось повідомлення, що цей будинок продається за 28,96 млн грн ($1,3 млн). За словами ріелтора, будинок продається без ремонту і потребує капіталовкладень.

оболонь янукович

Нагадаємо, на Оболонській набережній екс-президенту також належить квартира у будинку 15/5. В ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. Після того, як він переїхав до Межигір’я, помешкання продовжували утримувати за рахунок «Танталіту». Після втечі Януковича квартиру опломбувала прокуратура.

Детальніше про нерухомість родини Януковича тут.