Фірма з групи Дубаса отримала підряд на школу в Вирах за 49 мільйонів, бо дешевші відмовились
12.01.2015   //  

Вирівська сільрада Сарненського району Рівненської області 29 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж» на будівництво загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів. Вартість угоди склала 48,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель»

До кінця 2017 р. в селі мають збудувати школу на 400 учнівських місць, у вартість угоди окрім власне будівельних робіт входить закупівля меблів, обладнання для медчастини, спортивного інвентарю, а також озеленення території.

Загалом на участь у торгах подавалися 5 фірм, пропозиції оцінювали за двома критеріями – ціна (90%) й умови оплати (10%):

  • ТОВ «Фірма «Опорядрембуд» (39,60 млн грн.)
  • ТОВ «Західметал» (45,16 млн грн.)
  • ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж» (48,88 млн грн.)
  • ПП «Вестінвестбуд» (49,90 млн грн.)

Пропозиція фірми «РАСМ» не була найдешевшою на тендері, однак перемогла через те, що двоє дешевших відмовилися від підряду.

У телефонному коментарі «Нашим Грошам» голова Вирівської сільради Юрій Солтис пояснив, що найдешевший учасник – «Опорядрембуд» – зняв свою пропозицію ще до акцепту у зв’язку зі складною економічною ситуацією. А друга найбільш економічно вигідна пропозиція ТОВ «Західметал» була акцептована 3 грудня, однак договір так і не уклали – фірма відмовилася від підряду з тієї ж причини, що й «Опорядрембуд». Таким чином 11 грудня акцептували третю по черзі найвигіднішу пропозицію – фірми «РАСМ», з якою й уклали договір. Разом з тим, чи почнуть будувати школу – поки невідомо: за словами сільського голови, грошей на будівництво немає.

Фірмою «Рівнеагроспецмонтаж» володіють Роман Мельник, а також Валентин і Віра Лопачуки, котрі упродовж багатьох років були зареєстровані у сусідніх будинках з сім’єю голови правління ПАТ «Рівнегаз» депутата Рівненської облради Петра Дубаса.

Ця фірма відома тим, як регулярно розігрувала тендери з іншими компаніями, пов’язаними з родиною Дубасів. Наприклад, з тою самою «Фірмою «Опорядрембуд», засновницею якої раніше була дружина Дубаса Тамара і цей самий Роман Мельник. Або з компанією «Теплопроектмонтаж», співвласником котрого була і є Любов Ясельська, яка разом з Дубас і Мельником створювала «Опорядрембуд».

За останні шість років «РАСМ» виграв тендерів на 294,48 млн грн. Докладніше про історичні зв’язки цих та інших компаній з Дубасами тут.