Підконтрольні терористам шахти купили газоаналізаторів у Конотопі за 8 мільйонів з бюджету України (додано)
09.01.2015   //  

(додано коментар Юрія Зюкова і скрін-шоти оголошень у “ВДЗ”)

ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» 23 грудня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «НВП «Червоний металіст» на постачання приладів контролю за загазованістю на 8,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Коштом державного бюджету України придбано сигналізатори метану для шахт Скочинського, Південнодонбаська №3 імені М.С. Сургая, Калініна, Абакумова, Челюскінців, Трудівська, які розташовані у окупованому терористами Донецьку.

Комплект сигналізаторів метану, суміщених з головним світильником, придбано за 3,13 млн грн., ціни на інше устаткування нижче.

Нагадаємо, «ДВЕК» серед усіх окупованих шахтоуправлінь Донбасу у 2014 році було другим за розміром отриманих дотацій з держбюджету України – 867,9 млн грн. Керівників шахт Скочинського і Калініна викрадали бойовики ДНР.

«Червоний металіст» з Конотопа Сумської області належить Олександру Котлярову. Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «НВП «Вуглеавтоматика» Євгена Тукмана. Ця фірма також зареєстрована у Конотопі, раніше її основним власником був вищезгаданий Котляров.

Після опублікування цієї інформації перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Заков повідомив на брифінгу, що йому невідомо яке буде джерело оплати по тендерах шахт, які перебувають на підконтрольних бойовикам територіях, не відповідає дійсності.

«У нас є ряд державних підприємств, які знаходяться на тимчасово окупованій території, як в Луганській, так і в Донецькій областях. Можливо, що вони можуть проводити тендери, тільки я не знаю, яке джерело у них буде для оплати того обладнання, на яке вони проведуть тендер», – повідомив він.

Ю.Зюков підкреслив, що гроші з бюджету України на підприємства, які знаходяться на окупованих територіях, не надходили.

«Це можна простежити по казначейству, Мінфіну… Вони можуть укласти будь-які договори, але фінансування з бюджету туди немає і не буде», – сказав він.

двек1

двек2

Найменування К-ть Ціна за од, грн.
Аналізатор метану переносний “Сигнал. 5” 197 4165,2
Вимірювач метану, оксиду вуглецю і температури Сигнал.9.2 70 8600,4
Вимірювач метану, кисню, оксиду вуглецю і температури Сигнал.9.9 100 9889,2
Метан-реле для забійних машин ТМРК-3.1М 10 15853,2
Аналізатор метану АТ3 35 57118,8
Метан-реле шахтне швидкодіюче МРШ.1.1 8 22527,6
Аналізатор метану термокаталітичний швидкодіючий АТБ 6 41344,8