Нацбанк роздав 38 мільйонів на комп’ютеризацію
08.01.2015   //  

Національний банк України у грудні за результатами тендерів уклав низку угод на послуги щодо комп’ютерів та програмного забезпечення на 37,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Інлайн груп Захід» отримає 6,10 млн грн. за 12 комплектів модулів керування подіями та інцидентами інформаційної безпеки (ціни нижче). Ще 2,30 млн грн. фірма отримає за ліцензування від виробника товару IBM Security QRadar SIEM (існуючого в Національному банку України обладнання), послуги з інсталяції, конфігурування та тестування і технічної підтримки товарів, що постачаються.

«Інлайн груп Захід» раніше входило до російської «Инлайн груп». Зараз українська компанія стверджує, що є «повністю самостійною», вона перереєстрована на топ-менеджерів фірми Василя Куценка, Олександра Лепетюка, а також Віталія Сидякіна та Олександра Щонхора.

ТОВ «ІВРМ» отримає 10,38 млн грн. за устаткування та послуги. У тому числі 4,27 млн грн. коштуватимуть 4 модулі попередження атак для Інтернет-вузла, 0,77 млн грн. на їх інсталяцію, 5,34 млн грн. піде на невиключне право на використання програмного забезпечення IBM WebSphere та послуги з впровадження.

Засновниками цієї фірми є Олексій Богачов та ТОВ “Інновація груп”. Власниками останньої фірми через ланцюжок засновників є Станіслав Гуревич, Ігор Переверзєв, Дмитро Седнєв і Олександр Астанін – керівники групи «МУК».

ТОВ «Інтегріті Візіон» отримає 12,57 млн грн. за обладнання для систем збереження даних, з яких 0,48 млн грн. піде на послуги інсталяції. Засновниками фірми є Олексій Наконечний, Олег Половинко, Інна Соловйова.

Також ТОВ «ІТ-інтегратор» отримає 5,22 млн грн. за післягарантійну підтримку обладнання компанії Cisco, ПАТ «Центр комп’ютерних технологій «ІнфоПлюс» отримає 0,96 млн грн. за cупроводження системи електронного документообігу Нацбанку.