Деснянську податкову Києва очолює «регіонал», близький до підозрюваного у хабарництві ректора академії Мельника
05.01.2015   //  

В.о. начальника ДПІ у Деснянському районі Києва з жовтня 2014 року є Олег Білецький, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

У 2003 році Білецький закінчив Академію державної податкової служби України (Ірпінь), яку очолював народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник. За даними місцевих ЗМІ, Білецький приходиться далеким родичем Мельнику.

Згодом Білецький працював у податковій, а у 2011 році він був обраний секретарем міськради Ірпіня (Партія регіонів).

У 2013 році Білецький звільнився з міськради нібито за власним бажанням, хоча у ЗМІ звучали припущення про його майбутню відставку за рішенням самої міськради.

Відставка Білецького відбулась після того, як літом 2013 року Мельника було заарештовано за хабарі. Після чого ректор втік за кордон, а Білецького було зараховано у розпорядження Головного управління Міндоходів у м. Києві.

З резерву Білецького повернули на службу у ДПІ в березні 2014 року. А через місяць Мельник повернувся в Україну, де був спочатку затриманий, але суд йому знизив заставу в 50 разів до 600 тисяч гривень і він вийшов на свободу. Зараз Мельник намагається через суд в Ірпіні повернути собі посаду ректора податкової академії.