Залізничпостач віддав дітям екс-очільників Укрзалізниці 8 мільйон на деталі, поховавши ціни
26.12.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Рейл» на закупівлю запчастин до вантажних вагонів на суму 7,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлені прокладки, планки, накладки, ковпаки, клини й заклепки, однак ціни на окремі деталі на «ВДЗ» не опубліковані.

Основним власником фірми «Рейл» є ТОВ «Натан» (60%), яке у свою чергу належить Андрієві Лашку та Наталії Федюшиній, вона ж голова ревкомісії «Рейлу». Це діти відповідно Анатолія Лашка, колишнього першого заступника гендиректора «Укрзалізниці» (до 2009), та Юрія Федюшина, заступника гендиректора «Укрзалізниці» (до 2008).

За останні шість років «Рейл» виграв у залізничників тендерів на 163,24 млн грн., «Натан» на 38,49 млн грн. Ще одна фірма Лашка й Федюшиної – ТОВ «Планета-Рейл» – за цей період отримала замовлень на 32,83 млн грн.

Єдиним конкурентом «Рейла» на нинішньому тендері було ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна група», зареєстроване на британську компанію «Танбрідж дівелопментс лімітед». Остання записана на кіпрську «Bolsdoto Holdings Limited», яка за даними бази ICIJ відома як фірма, що надає директорські послуги й утримує статутні капітали в десятках фірм.