Після порушень водники так переграли тендер, що контракт подорожчав до 20 мільйонів і дістався фірмі-близнючці
26.12.2014   //  

Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів 18 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Банкомзв’язок» на будівництво автоматичних гідропостів та опадомірів. Вартість угоди складає 20,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фінансування здійснюється частково з державного бюджету України, решта – кошти ЄС, виділені зі Спільної операційної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013».

Будівництво ведеться в рамках міжнародного проекту «Попередження і захист від паводків в верхніх басейнах річок Сірет і Прут, шляхом впровадження сучасної системи моніторингу з автоматичними станціями – East Avert mis etc 966».

Роботи виконуватимуть у населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської області, фінансуються з держбюджету і мають бути завершені до кінця липня 2015 р.

Техзавданням передбачено будівельно-монтажні роботи, придбання меблів, обладнання та інвентарю.

Участь у тендері також намагались взяти два дешевші підрядники – ТОВ «Свалява-міськбуд» і ТОВ «Геоінформаційні системи України». Замовник їх відхилив через неповний пакет документів, недоліки в оформленні та ін.

Власником фірми «Банкомзв’язок» є багамський оффшор «Дітел, інк.» (Ditel, inc.), директором є Едуард Щучик, наглядову раду очолює В’ячеслав Старіков.

У травні цього року вже проводився на тендер на будівництво автоматичних гідропостів та опадомірів. Однак роботи тоді оцінили у 9,78 млн грн., що у 2 рази дешевше від нової угоди. Список населених пунктів, де планувались роботи такий самий, як на останній закупівлі. Техзавдання по другому тендеру відрізняється тим, що включає також придбання устаткування, інвентарю та меблів.

Переможцем торгів тоді стало ТОВ «КБК «Альянс». Його єдиним конкурентом був вже згаданий «Банкомзв’язок». Власниками фірми «Альянс» є Олена Хоменко і «БКС-Капітал», дочірня компанія фірми «1 ІNC», зареєстрованої на островах Сент-Вінсент і Гренадіни (Карибське море).

Дочірню фірму карибського офшору в 2007-2013 р.р. очолював Дмитро Сергійович Лошаков. Останній є членом наглядової ради фірми-конкурента – ПАТ «Банкомзв’язок». Окрім того, компанії «БКС-Капітал» і «Банкомзв’язок» офіційно зареєстровані за однією адресою: Київська обл., Сквирський район, село Безпечна, Ордаша, 19.

Договір з «КБК «Альянс» був оскаржений активістами з «Центру протидії корупції» і у вересні цього року розірваний. На голову тендерного комітету складено адмінпротокол, справу направлено до суду. Водночас, як свідчать протоколи розкриття пропозицій тендерний комітет на обох закупівлях очолювала одна і та ж особа – Валерій Боровець.