Дарницька ТЕЦ затіяла реконструкцію і розпиляла мільярд між фірмами одного власника
25.12.2014   //  

протокол ТЕЦТОВ «Євро-Реконструкція» (Дарницька ТЕЦ) 16 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енергомашекологія» на закупівлю обладнання на суму 1,16 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено чотири комплекти обладнання золоочистки і ще два комплекти сірко очистки. Техніку закуповують в рамках реконструкції газоочисного устаткування котлоагрегатів ТП-220 ст.№6,7,8,9. Закупівля фінансується з власних коштів «Євро-Реконструкції».

Власницею запорізької компанії «Енергомашекологія» («ЕМЕ») є Олена Давидова, директором – Григорій Давидов.

Фірма входить в консорціум «Енергомашінжинірінг», основним власником котрого також є Давидов. Компанія «ЕМЕ» має 51,5 тис грн. статутного капіталу, консорціум – 531 тис грн., раніше тендерів жоден з них не вигравав. Давидов також відомий як співвласник Запорізького індустріально-механічного заводу.

Єдиним конкурентом запоріжців на торгах було російське ООО «Экотехэнерго», яке програло з різницею в понад 100 мільйонів гривень.

За даними російського єдиного держреєстру юросіб (ЕГРЮЛ), ця фірма була заснована у травні поточного року і має статутний капітал 10 тис руб (3,6 тис грн.). Директором записаний Владислав Матюшевський, а статутний капітал розподілено між фірмою та чотирма фізособами: ООО «Экоинжиниринг» (50%), Олег Балясний (29%), Олександр Квашнєв (7%), Євгеній Колесніков (7%), а також Ільяс Харрамов (7%).

У свою чергу «Экоинжиниринг» також заснований у травні і з таким же статутним фондом, на 80% належить тому самому переможцю тендеру ТОВ «Енергомашекологія», ще 20% записані на директорку Марину Крутову.

Таким чином запорізька фірма-переможець «ЕМЕ» контролює 40% статутного капіталу «Экотехэнерго», свого єдиного конкурента на тендері.

Нагадаємо, ТОВ «Євро-Реконструкція» є власником Дарницької теплоелектроцентралі, яка постачає тепло і гарячу воду на промислові підприємства і житлові масиви Дніпровського і Дарницького районів Києва.

Фірма придбала ТЕЦ у 2012 році у ПАТ «Екостандарт», заведеній на низку оффшорів, кінцевим власником котрих називали екс-нардепа від НУНС Анатолія Шкрібляка і його бізнес-партнера Олега Яковенка.

На початку січня 2011 року ФДМУ продав пакет 34,34% акцій «Екостандарту» двом іноземним акціонерам цієї компанії – «Introstyle Consult Limited» (Гібралтар) і «Макшелл Ентерпрайзес ЛТД» (Тортола). Тепер ці офшори порівну володіють «Екостандартом», по 41,63% кожен.

«Макшелл Ентерпрайзес ЛТД» була співзасновницею ТОВ «Генерація Лімітед» разом з Інною Бондаренко, дружиною Степана Гавриша, екс-першого заступника секретаря РНБО (2008-2011 рр.), екс-народного депутата (3-4 скликання). Директором цієї компанії 2008-2013 рр. був Володимир Сандлер.

Володимир Сандлер очолює ТОВ «Євро-Реконструкція», власником якої значиться кіпрська компанія «Азоранде Інвестментс Лімітед». У квітні 2013 року АМКУ дав дозвіл іншій кіпрській компанії «Файненшіал Інвестмент Груп А-Зевс Лімітед» на набуття контролю над «Азоранде Інвестментс Лімітед».

егрюл-1 егрюл-2 егрюл-3 егрюл-4 егрюл-5 егрюл-6 егрюл-7