На одеські електролінії дали 156 мільйонів
24.12.2014   //  

ПАТ «ЕК Одесаобленерго» і ВП «Південна електроенергетична система» 17 грудня за результатами тендерів уклали угоди на будівельні роботи по електромережам на загальну суму 156,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Одеське обленерго замовило будівництво та реконструкція електромереж за 136,15 млн грн. Йдеться про будівництво кабельної лінії від ПС-330 «Усатово» до ПС-110 «Маразлієвська». Роботи триватимуть до кінця 2016 р.

Підрядником обране ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж». Співвласниками фірми є Валентин Кобилянський, Анатолій Килименчук, Володимир Глянцев, Олександр Білозор і Олександр Зазулінський. Кобилянський раніше очолював рибопромислову фірму «Антарктика» і ТОВ «Одеське морське пароплавство», наразі є директором рибопромислової судноплавної компанії «Капітан». Згідно з даними «ВДЗ», за останні шість років «ЧЕСМ» виграв тендерів на близько 1,94 млрд грн.

Конкурентами фірми на тендері були Корпорація «Союз» і ТОВ «Центрелектромонтаж» (власники Олег Сумарєв, Сергій Цимайло й Олександр Колодій).

Сама Корпорація «Союз» отримала замовлення від ВП «Південна електроенергетична система» («Укренерго») на реконструкцію розподільчого пристрою ПС-330кВ «Усатове» для приєднання ПС-110 «Маразліївська». Вартість угоди склала 20,18 млн грн., роботи триватимуть до кінця наступного року.

Одеська Корпорація «Союз» контролюється акціонерним товариством «Союз Холдинг А.Т.» (Люксембург) та фірмою «Союз-брокер» Юрія Стриженюка. Фірма входить до складу російського холдингу «Союз».

Пропозиція «Союзу» не була найдешевшою на тендері, двох учасників, які пропонували виконати роботи на 6 мільйонів дешевше, відхилили за невідповідність умовам тендеру – яку саме, не уточнили.

Окрім того участь у тендері взяло ТОВ «Хорос». Директором «Хороса» є Дмитро Кузнік. Особа з таким же ПІБ обіймає посаду керівника у ТОВ «Рейзорс Дистриб’юшин Компані», основним власником якого є Всеволод Ковальчук, який раніше був заступником директора з капітального будівництва, інвестицій та закупівель ДП «НЕК «Укренерго», який працював у цій структурі і в 2013 році. До 2008 року Всеволод Ковальчук відомий як в.о. віце-президента з фінансових питань ДП «НАЕК «Енергоатом». Офіційним власником «Хороса» сьогодні записана «Азур Інвест ЛТД» з Лондона, що заснована офшором «TawensInvestLimited».

«Одесаобленерго» контролюється групою VSE російський бізнесменів Олександра Бабакова, Євгена Гінера та Михайла Спектора.

Компанія є абсолютним лідером серед інших обленерго, які публікують дані про свої закупівлі у «ВДЗ» з моменту заснування «Вісника» у 2008 році. Наразі «Одесаобленерго» провела тендери на будівельні роботи, постачання будівельних матеріалів та спецтехніки на 1,51 млрд грн.

З відставанням у понад півмільярда гривень йдуть «Харківобленерго» росіянина Костянтина Григоришина та «Донецькобленерго» Ріната Ахметова.

Будівельні підряди обленерго з 2008 року та улюблені підрядники тут.