Рятувальники без варіантів обрали коштовні металошукачі на 16 мільйонів від уповноваженого Кличка
22.12.2014   //  
Такі металошукачі рятувальники купили по 88 тисяч гривень

Такі металошукачі рятувальники купили по 88 тисяч гривень

База ресурсного забезпечення та аварійно-рятувальних робіт ДСНС України (Одеса) 18 грудня уклала угоду з ТОВ «Грозбер Україна» на постачання металошукачів на 15,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 176 металошукачів Vallon VMH3CS у базовій комплектації виробництва компанії «Vallon Gmbh» по 88 636 грн. за штуку.

На сайті «Грозберу» ціна на ці металошукачі не вказана. Також вона не вказана сайті німецького виробника Vallon.

У вересні Держслужба з надзвичайних ситуацій вже намагалась купити у «Грозбер Україна» металошукачі по 75 тис грн./шт. Однак тоді торги було відмінено через «обставини, які вплинули на об’єктивність визначення переможця процедури закупівлі». Після цього було оголошену нову переговорну процедуру і металошукачі було придбано майже по 89 тис грн. При цьому з вересня по грудень гривня подешевшала з 13 до 16 за долар.

У обґрунтуванні закупівлі вказано, що фірму «Грозбер» обрано постачальником через відсутність альтернативи на ринку України.

Фірму «Грозбер Україна» заснував чернігівський підприємець Олександр Кедес. На парламентських виборах 2012 року він був уповноваженим партії УДАР Віталія Кличка.