Очисні споруди в Зеленодольську реконструюють за 80 мільйонів
21.12.2014   //  

Зеленодольська міськрада Апостолівського району Дніпропетровської області 12 грудня уклала угоду з ТОВ «Теплогазстрой» на реконструкцію біологічних очисних споруд. Вартість угоди складає 80,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено будівельні і монтажні роботи, придбання обладнання. Будівництво заплановано на 2014-2016 рр. коштом місцевих бюджетів.

Фірма «Теплогазстрой» записана на Юрія Луньова.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, стало ТОВ «Універсалгазбуд» Олександра Борисюка.

«Універсалгазбуд» і «Теплогазстрой» регулярно складають одне одному конкуренцію на тендерах. Раніше засновником обох фірм був Сергій Ларіоненко, відомий також як співзасновник ТОВ «Концерн «Ліфт» разом із замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином голови правління ЗАТ «Царичанський завод мінеральних вод» Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренка.

У Зеленодольську проживає близько 15 тис чоловік. Свого часу мер Валерій Качан, назвав каналізацію найбільшою проблемою міста. Вік каналізації складає 50 років і труби розміщені на глибині на 6 метрів, що ускладнює їх ремонт.