Фірма дружини депутата облради не змогла повернути ділянку під торговий комплекс
21.12.2014   //  

Суд відмовився визнати недійсним рішення Херсонської міськради про відмову ТОВ «Газ Авто.» у поновленні оренди ділянки площею 2,48 га по Миколаївському шосе, 4 км. Про це свідчить рішення Господарського суду Херсонської області від 16 грудня.

У жовтні 2007 року Херсонська міськрада віддала ТОВ «Газ Авто.» вказану ділянку в оренду на 5 років під торгово-сервісний комплекс.

У листопаді 2012 року фірма сама звернулася до міськради з листом, у якому просила повернути землю місту у зв’язку із закінченням терміну дії договору оренди.

У березні 2013 року Херсонська міськрада прийняла рішення про відмову у поновленні договору оренди цієї ділянки фірмі «Газ Авто.».

У цьому році фірма подала в суд з вимогою визнати недійсним останнє рішення міськради. Оскільки воно прийняте на підставі листа фірми, який є неправомірним, бо керівник не мав права приймати таке рішення одноосібно.

Суд у задоволенні цього позову відмовив. Він вказав, що лист не міг бути підставою для непоновлення договору оренди, а є лише повідомленням підприємства інформаційного характеру.

У свою чергу рішення міськради не протирічить чинному законодавству. Більше того, воно прийняте вже після закінчення строку дії договору оренди, який фактично припинено з жовтня 2012 року у зв’язку з закінчення строку його дії.

Засновниками ТОВ «Газ Авто.» є Юрій Єтерський, Іван Іваненко, Павло Буланий, Володимир Трегуб, депутат Комсомольської у місті Херсоні ради від Партії регіонів Олександр Ромащенко і Ольга Бондаренко, дружина депутата Херсонської облради від ПР В’ячеслава Яременка.

За адресою: Херсон, Миколаївське шосе, 4 км зареєстрована також приватна фірма «Капітал-Сервіс», засновником якої є Іван Бебко, брат депутата Херсонської міськради Зої Бережної. Фірма Бебка є офіційним дилером «Ford» у Херсонській області.