Фірма попри заперечення залізниці виконала роботи на 12 мільйонів і через суд змусила їх оплатити
20.12.2014   //  

«Південно-Західна залізниця» повинна сплатити фірмі «Комета» 12,08 млн грн. боргу, а також 2,38 млн грн. пені, річних відсотків та інфляційних втрат. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 9 грудня.

У вересні 2011 року залізниця найняла фірму «Комета» провести роботи по улаштуванню навісів над пасажирською платформою №2 вокзалу на станції Вінниця. Загальна сума договору склала 29,36 млн грн.

У цьому році фірма звернулася до суду з вимогою стягнути із залізниці борг за роботи, проведені у серпні-грудні 2013 року. Фірма стверджує, що загалом в цей період виконала роботи суму 12,48 млн грн., але отримала лише 400 тис грн. При цьому залізничники прийняли роботи без жодних зауважень та заперечень.

«Південно-Західна залізниця» проти вимог фірми «Комета» заперечила. Вона зазначила, що ще у 2012 році зверталася до компанії з вимогою не приступати до виконання робіт у зв’язку з відсутністю зазначеного об’єкта будівництва у фінансовому плані. Однак «Комета» продовжувала будівництво.

Та суд ці доводи не прийняв. Він вказав, що залізниця не надала докази направлення/отримання фірмою «Комета» відповідних листів із запереченнями. Водночас, жодних додаткових угод щодо перегляду строків виконання робіт за договором сторони не укладали.

Засновниками Виробничо-комерційної фірми «Комета» ЛТД ТОВ є Жан Маххамедов і Галина Трофимчук. Керівником фірми є Григорій Бондар.