У Авакова закрили карну справу проти банку Януковича
19.12.2014   //  

У МВС не знайшли протизаконних дій в тому, як «Всеукраїнський Банк Розвитку» Олександра Януковича отримав у 2012-2013 роках зарплатні проекти Податкової, МВС, судових управлінь Києва та Донецька. Про це повідомив голова правління «Центру протидії корупції».

Ще у липні поточного року начальник Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві Осипенко Р.І. повідомив, що досудове розслідування триває, також було допитано представника банку.

Але в результаті досудового розслідування старший слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ МВС Тімонькін Олег Вікторович встановив «відсутність в діянні складу кримінального правопорушення».

Тімонькін Олег Вікторович прийняв рішення закрити справу, яку сам же й починав розслідувати за спільним зверненням народних депутатів та Центру протидії Корупції у березні 2014-го.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Харченко Дмитро Олександрович, прокурор Шевченківського району Києва.

Голова МВС Арсен Аваков зобов’язав слідчих київського ГУМВС вивчити матеріали закритого кримінального провадження та, у разі виявлення порушень, скасувати постанову про закриття.

«Викладене вище додаткових коментарів з боку Центру протидії корупції не потребує – нецензурщина є неприйнятною формою спілкування в нашій команді», – повідомив Шабунін.